Gepocheerde zalm

Zoek je een recept voor gepocheerde zalm, of een gerecht waar gepocheerde zalm in verwerkt wordt? Hier vind je heerlijke recepten waarbij je zalm moet pocheren.

11 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Wereldkeuken

 
3 beoordelingen
 
1uur10min

Het is altijd spannend om te variëren met een bekend recept. In deze gezonde en lekkere versie van de klassieke lasagneschotel vult u de pastavellen met zalmvlokken, stukjes asperge en een lichte citroen-kruidensaus. Perfect voor het aspergeseizoen!

Recept van: Lidy Nooij

 
3 beoordelingen
 
27min

Een gemakkelijke maar stijlvolle zalmschotel met een saus van yoghurt en dille. Het kan haast niet eenvoudiger. Ik eet het graag op een zomeravond. Verse, gestoomde asperges of sperziebonen smaken er heel goed bij.

Recept van: Karena

 
1 beoordeling
 
30min

Een verfijnd gerecht van zalmfilets gekookt in citroensap en kippenbouillon en dan afgemaakt met een laagje boter en kappertjes.

Recept van: Christine L.

 
1 beoordeling
 
25min

Hier is mijn recept voor gepocheerde zalm in een klassieke Hollandaisesaus. Ik serveer dit gerecht altijd met gekookte zoete aardappeltjes en broccoli.

Recept van: luna

 
Geen beoordelingen
 
35min

Zalm gepocheerd in wijn met uien, wortels en bleekselderie. Door de kaasdoek wordt het niet overgaar. Verse, gestoomde asperges met Hollandaise saus past er heel goed bij.

Recept van: GINGER P

 
1 beoordeling
 
3uur40min

Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we visite hebben, dus maak ik graag gerechten die goed voor te bereiden zijn. gepocheerde zalm is heerlijk voor in de zomer. Tot nu toe maakte ik er altijd een dillesausje bij, maar deze saus is nog beter!

Recept van: superchef

 
Geen beoordelingen
 
35min

Zalm is het hele jaar door tegen een redelijke prijs verkrijgbaar. Dit gerecht is zowel koud als warm erg lekker. Serveer er een groene salade bij met peultjes of sperziebonen en knapperig brood.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
25min

Een licht, delicaat gerecht met subtiele citroen- en citrussmaken. Perfect voor een dinertje!

Recept van: Chef Dave

 
Geen beoordelingen
 
50min

Sint-jakobsschelpen en repen zalmfilet worden kort gepocheerd in een beetje wijn en bouillon en op een kleurrijk bedje sla gelegd. Het kookvocht vormt de basis voor een romige dressing. Serveer met knapperig brood.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
40min

Gepocheerde zalm met een kruidige sinaasappel roomsaus. De witte wijn geeft een lekkere smaak aan het gerecht. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept van: Chefje

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Gevulde eieren op 3 manieren Gevulde eieren op 3 manieren
  • Tiramisu Tiramisu
  • 3 hapjes met gerookte zalm 3 hapjes met gerookte zalm
  • Kersthapjes Kersthapjes
  • Kerstdesserts Kerstdesserts