Clafoutis

  Clafoutis is een Frans dessert, traditioneel gemaakt met kersen. Je vindt hier echter ook recepten voor clafoutis met pruimen of hartige clafoutis.

  14 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Bereidingstijd

  Wereldkeuken

   
  6 beoordelingen
   
  1uur10min

  Zo maak ik dit traditionele recept - en het hele huis ruikt heerlijk naar pruimen, citroen en vanille. Maak het in de pruimentijd van rijpe pruimen, van eind augustus to eind oktober.

  Recept van: GibsonsGirl

   
  2 beoordelingen
   
  40min

  Dit clafoutis recept komt uit een deel van Frankrijk genaamd Limousin en dit is een van mijn jeugdherinneringen.... Mijn moeder maakte het vaak en het is zo gemakkelijk dat ik de verleiding niet kan weerstaan jullie het recept aan te bieden en een aantal essentiële tips te geven. Een clafoutis mag niet krijtachtige of dik of rubberachtig worden. Ik hou van een clafoutis met vruchten, zoals abrikozen, kersen of damastpruimen, of zelfs Granny Smith appels.

  Recept van: cardamome

   
  1 beoordeling
   
  55min

  Een snel en klassiek Frans recept voor clafoutis, zacht kersengebak. Het is de authentieke Franse manier om de pitten in de kersen te laten zitten, dit geeft extra smaak. Maar als je liever geen pitten tegenkomt als je eet, dan kun je ze voor het bakken al verwijderen. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Narno

   
  2 beoordelingen
   
  50min

  Een traditoneel Frans kersendessert.

  Recept van: marielle

   
  Geen beoordelingen
   
  55min

  Voor deze hartige versie van een klassiek Frans gerecht worden zoete kerstomaatjes gebakken in een luchtig beslag, op smaak gebracht met geraspte pecorino. Maak vier kleine porties of één grote portie en serveer als eenvoudige lunch of avondmaaltijd met knapperig brood of gekookte krielaardappelen en sperziebonen.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  50min

  Een heerlijk dessert; peren gebakken in een 'beslag' van room en amandelspijs en eieren: een bijzondere perentaart.

  Recept van: OotKwisien

   
  Geen beoordelingen
   
  45min

  Clafoutis is een Frans dessert met kersen, maar in dit geval worden er verse pruimen gebruikt en deze vormen met een beslag met yoghurt een overheerlijke pruimentaart.

  Recept van: Myrrhe Buffing

   
  Geen beoordelingen
   
  45min

  Clafoutis is een zoet dessert van Franse oorsprong. In deze hartige variant worden kerstomaatjes gebruikt in plaats van de gebruikelijke kersen, en gecombineerd met zachte geitenkaas. Serveren met knapperig boerenbrood en een gemengde groene salade met plakjes champignon en hazelnoot.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  30min

  Clafoutis is een klassiek Frans dessert waarbij fruit wordt gebakken in een zoet beslag. U kunt hiervoor zowel vers fruit als fruit uit blik gebruiken en u kunt het dus maken wanneer u maar wilt, ook als u weinig tijd hebt en een beroep moet doen op uw voorraadkast. Maak het in aparte vormpjes of in een grote schotel.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur25min

  Een authentiek Frans recept dat ik van mijn oma kreeg, en een beetje aangepast om het vetgehalte te verlagen! De clafoutis is het lekkerst met vers fruit. Als u de authentieke versie wilt maken (dus niet vetarm) gebruik dan gewone melk en 4 grote eieren.

  Recept van: LAURIEZ

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties

  Brownies
  Brownies   (63)
  Taart en cake
  Taart en cake   (1810)
  Meringue
  Meringue   (63)