Recepten voor kippensoep (73)

Hier vind je heerlijke recepten voor een gebonden of heldere kippensoep, maar ook kippenbouillon, Thaise kippensoep, Chinese kippensoep, tomatensoep met kip, pittige kippensoep en meer recepten om zelf verse kippensoep te maken.

Probeer deze recepten

 
Geen beoordelingen
 
2uur

Het is de eenvoud die deze soep aantrekkelijk maakt. Ze bevat pasta, stukjes kip en een waaier aan beetgare groenten. Het zal u dan ook niet verbazen dat deze soep traditioneel als versterkend voedsel werd gegeten. Serveer als voorgerecht en beleg de volgende dag een broodje met de overgebleven stukjes kip.

Recept van: Lidy Nooij

 
3 beoordelingen
 
3uur10min

Een verse en heldere kippensoep met vermicelli, die bijvoorbeeld met een paar stukjes brood of soepstengels geserveerd kan worden. Een van de lekkerste kippensoepjes uit mijn familie.

Recept van: Marjel

 
2 beoordelingen
 
1uur

Dit is mijn familierecept voor Singapore Chicken Soto Soup. Traditioneel wordt de Soto soep geserveerd met oftewel rijstkoekjes (rice cakes, lontong) of met vermicelli of gele noedels. Wanneer geserveerd met noedels of vermicelli, is de ‘officiele’ benaming echter Mee Soto. (“mee” als in noedels / mie (- Soto Noedels))

Recept van: FlavoursOfSingapore

 
3 beoordelingen
 
30min

Een uiterst vullende, stevige soep. Ik maak de soep op koude, regenachtige dagen en serveer hem met een snee zelfgemaakt brood. Tip: de soep is perfect om restjes gebraden kip te verwerken of kip die overblijft nadat u bouillon gemaakt hebt. De restjes soep zijn ook heerlijk, maar verdun deze eventueel met wat magere melk of water.

Recept van: Stephanie G

 
2 beoordelingen
 
35min

In de originele versie zitten er galanga (Laos,) citroengras en ‘kaffir lime’ (djeroek poeroet) bladeren door. Je kunt die soms in potjes vinden bij de supermarkt, maar dit recept geeft je bijna de echte smaak zonder dat je naar die moeilijk te krijgen ingrediënten hoeft te zoeken.

Recept van: MARBALET

Video's voor kippensoep

Kippenbouillon
Kippenbouillon
Joodse kippensoep met matzeballen
Joodse kippensoep met matzeballen

Vergelijkbare receptencollecties

Groentesoep
Groentesoep   (120)
Tomatensoep
Tomatensoep   (70)
Bonensoep
Bonensoep   (40)

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart