Boerenkool (88)

  Wil je een stevige stamppot boerenkool met worst en spekjes maken, of zoek je juist een ander idee met boerenkool? Je vindt hier recepten voor stamppot boerenkool, ovenschotels met boerenkool, salades met boerenkool, pasta met boerenkool, roergebakken boerenkool, soep met boerenkool, boerenkool chips en zelfs smoothies met boerenkool.

  Receptencollecties voor boerenkool

  Probeer deze recepten

   
  7 beoordelingen
   
  50min

  Een boerenkool stamppot met een Frans smaakje. De stamppot wordt nog lekkerder door de toegevoegde prei, en ik serveer het met kruidenkaas (Boursin®), rookworst, speklapjes, geraspte kaas en augurken.

  Recept van: Ali

   
  Geen beoordelingen
   
  40min

  Boerenkool, quinoa, rode paprika, komkommer, rode ui, feta en avocado, gemengd met een zelfgemaakte dijonmosterd-citroendressing. Door de boerenkool eerst te stomen wordt het minder bitter en de vinaigrette brengt de smaken mooi samen. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Stephanie

   
  2 beoordelingen
   
  35min

  Voor deze stamppot boerenkool gebruik je pompoen in plaats van aardappel. Een gerecht dat past in het paleodieet. Geserveerd met gebakken champignons en rookworst.

  Recept van: Arnold

   
  4 beoordelingen
   
  2uur25min

  Een soep met een Spaanse knipoog en boordevol smaak. De andouille is een pittige, doorrookte worst van varkensvlees die met de Cajun keuken wordt geassocieerd. Als u geen andouille kunt vinden, neem dan verse chorizo of een pittige Italiaanse worst.

  Recept van: PIPPYMOE

   
  1 beoordeling
   
  55min

  Dit is een van de bijgerechten bij feijoada. De kool wordt zeer dun gesneden en snel gebakken met knoflook en olie, waarbij de felgroene kleur behouden wordt.

  Recept van: Nina

  Video's voor recepten met boerenkool

  • videoTitle
   Salade met boerenkool, quinoa en avocado

  Vergelijkbare receptencollecties

  Zuurkool
  Zuurkool   (58)
  Rode kool
  Rode kool   (49)
  Witte kool
  Witte kool   (64)