Griekse hapjes

    Waan je in Griekenland met deze heerlijke recepten voor Griekse hapjes, zoals spanakopita, dolmades, filodeeghapjes en Garides Saganaki.

    14 recepten

    Filter

    Hoofdingrediënten

    Type recept

    Bereidingstijd

    Wereldkeuken

     
    3 beoordelingen
     
    1uur20min

    Deze authentieke spinazietaart zit boordevol spinazie, ui, kaas en kruiden in een krokant, luchtig laagje filodeeg.

    Recept van: SILVERWOLF

     
    5 beoordelingen
     
    5min

    Als hapje vooraf, of voor aan het eind van de middag als het avondeten nog even op zich laat wachten. De avocado en de tomaat komen uit Amerika, maar ik zou toch haast denken dat dit de godenspijs van de oude Grieken was.

    Recept van: Marco

     
    1 beoordeling
     
    30min

    Feta, koriander en munt zijn enkele van de ingrediënten in dit Griekse gerecht. Je kunt ze maken als borrelhapje en gemakkelijk invriezen. Bak ze rechtstreeks uit de vriezer in een 180 ° C oven tot ze warm en knapperig zijn.

    Recept van: cuistot2008

     
    Geen beoordelingen
     
    1uur25min

    Dit Griekse hapje is leuk voor feestjes, en het is eenvoudig te maken. Serveer als borrelhap of amuse. Je kunt de overgebleven hapjes erg goed invriezen. Gewoon laten ontdooien en even in een oven opwarmen en ze lijken weer versgebakken.

    Recept van: Diana

     
    Geen beoordelingen
     
    40min

    Dit is een grieks recept voor garnalen saganaki, goed als voorgerecht of hapje. Het is een heerlijk gerecht dat ik alleen in restaurants heb geproefd, maar nu ik het thuis heb gemaakt, vind ik dat ik het nèt zo goed kan maken. Serveer met knapperig brood om het laatste van de heerlijke saus mee op te eten.

    Recept van: MURDERSHEWROTE

     
    Geen beoordelingen
     
    5min

    Een klassiek Mediterraan gerecht met zwarte olijven, ansjovis en kappertjes. De dip is heerlijk met een knapperig sneetje brood of getoast pitabrood.

    Recept van: Jim Clark

     
    Geen beoordelingen
     
    1uur15min

    Keftedes zijn goedkoop, veelzijdig en - bovenal - ongelooflijk lekker! Deze balletjes worden in de oven gebakken in plaats van in de pan, maar zijn nog steeds lekker en krokant. Serveer met patat en tzatziki, of een groene salade. Je kunt ze ook als borrelhapje serveren, of op een (ciabatta)broodje met ketchup en mosterd als lunch.

    Recept van: Diana

     
    Geen beoordelingen
     
    1uur

    Dit zijn Griekse pannenkoekjes gemaakt van courgette, aardappel, feta en een vleugje munt.

    Recept van: GreekMuse

     
    Geen beoordelingen
     
    25min

    Een Mediterrane dip van zoete, gegrilde aubergine op smaak gebracht met ui, olijfolie en dille. U kunt naar smaak de kruiden aanpassen.

    Recept van: Bertha Mann

     
    Geen beoordelingen
     
    50min

    Deze Griekse gehaktballetjes worden gemaakt van lamsgehakt en rijst en op smaak gebracht met tijm, citroen en nootmuskaat. Ze worden aan prikkers gegrild, zodat ze makkelijk te eten zijn. De klassieke Griekse citroensaus heeft een pittig aroma en past er perfect bij.

    Recept van: Lidy Nooij

    1 / 2

    Vergelijkbare receptencollecties

    Hapjes
    Hapjes   (919)

    Favoriete videorecepten

    • Perfecte aardappelgratin Perfecte aardappelgratin
    • Trifle van chocolade en kokos Trifle van chocolade en kokos
    • Een koekhuis bouwen Een koekhuis bouwen
    • Gebraden kalkoen Gebraden kalkoen
    • Stoofperen met rode wijn Stoofperen met rode wijn