Griekse hapjes

Waan je in Griekenland met deze heerlijke recepten voor Griekse hapjes, zoals spanakopita, dolmades, filodeeghapjes en Garides Saganaki.

14 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Bereidingstijd

Wereldkeuken

 
3 beoordelingen
 
1uur20min

Deze authentieke spinazietaart zit boordevol spinazie, ui, kaas en kruiden in een krokant, luchtig laagje filodeeg.

Recept van: SILVERWOLF

 
5 beoordelingen
 
5min

Als hapje vooraf, of voor aan het eind van de middag als het avondeten nog even op zich laat wachten. De avocado en de tomaat komen uit Amerika, maar ik zou toch haast denken dat dit de godenspijs van de oude Grieken was.

Recept van: Marco

 
1 beoordeling
 
30min

Feta, koriander en munt zijn enkele van de ingrediënten in dit Griekse gerecht. Je kunt ze maken als borrelhapje en gemakkelijk invriezen. Bak ze rechtstreeks uit de vriezer in een 180 ° C oven tot ze warm en knapperig zijn.

Recept van: cuistot2008

 
Geen beoordelingen
 
1uur25min

Dit Griekse hapje is leuk voor feestjes, en het is eenvoudig te maken. Serveer als borrelhap of amuse. Je kunt de overgebleven hapjes erg goed invriezen. Gewoon laten ontdooien en even in een oven opwarmen en ze lijken weer versgebakken.

Recept van: Diana

 
Geen beoordelingen
 
40min

Dit is een grieks recept voor garnalen saganaki, goed als voorgerecht of hapje. Het is een heerlijk gerecht dat ik alleen in restaurants heb geproefd, maar nu ik het thuis heb gemaakt, vind ik dat ik het nèt zo goed kan maken. Serveer met knapperig brood om het laatste van de heerlijke saus mee op te eten.

Recept van: MURDERSHEWROTE

 
Geen beoordelingen
 
5min

Een klassiek Mediterraan gerecht met zwarte olijven, ansjovis en kappertjes. De dip is heerlijk met een knapperig sneetje brood of getoast pitabrood.

Recept van: Jim Clark

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Dit zijn Griekse pannenkoekjes gemaakt van courgette, aardappel, feta en een vleugje munt.

Recept van: GreekMuse

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

Keftedes zijn goedkoop, veelzijdig en - bovenal - ongelooflijk lekker! Deze balletjes worden in de oven gebakken in plaats van in de pan, maar zijn nog steeds lekker en krokant. Serveer met patat en tzatziki, of een groene salade. Je kunt ze ook als borrelhapje serveren, of op een (ciabatta)broodje met ketchup en mosterd als lunch.

Recept van: Diana

 
Geen beoordelingen
 
25min

Een Mediterrane dip van zoete, gegrilde aubergine op smaak gebracht met ui, olijfolie en dille. U kunt naar smaak de kruiden aanpassen.

Recept van: Bertha Mann

 
Geen beoordelingen
 
50min

Deze Griekse gehaktballetjes worden gemaakt van lamsgehakt en rijst en op smaak gebracht met tijm, citroen en nootmuskaat. Ze worden aan prikkers gegrild, zodat ze makkelijk te eten zijn. De klassieke Griekse citroensaus heeft een pittig aroma en past er perfect bij.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Hapjes
Hapjes   (895)

Favorieten van het seizoen

  • Gevulde eieren op 3 manieren Gevulde eieren op 3 manieren
  • Tiramisu Tiramisu
  • 3 hapjes met gerookte zalm 3 hapjes met gerookte zalm
  • Kersthapjes Kersthapjes
  • Kerstdesserts Kerstdesserts