Grieks dessert

  Zoek je typisch Griekse nagerechten en toetjes? We hebben recepten voor baklava, Griekse rijstpudding, galaktoboureko en meer Griekse desserts.

  9 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Wereldkeuken

   
  2 beoordelingen
   
  1uur20min

  Als u deze zowel Turkse als Griekse favoriet bereidt, denkt iedereen dat u een meesterkok bent. Terwijl het zoooo makkelijk is! Ik hielp een vriendin toffeepudding maken, en zij leerde me dit geweldige recept.

  Recept van: Donna Townsend

   
  1 beoordeling
   
  4uur45min

  Griekse pudding is eenvoudig maar ontzettend lekker. Sommige mensen in Griekenland maken dit met eieren, maar mijn tante maakt het altijd zonder. Koud is deze pudding het lekkerst, als je zo lang kan wachten!

  Recept van: Diana

   
  1 beoordeling
   
  50min

  In dit recept zit minder suiker en honing dan in de meeste baklava recepten. Met die redenering mocht ik gisteren twee stukjes als toetje ipv één. Zo werkt het toch?

  Recept van: Marjel

   
  1 beoordeling
   
  15min

  Dit is mijn versie van de traditionele Griekse halva. Mijn versie van deze griesmeelpudding is lichter en bevat minder calorieën. In een mum van tijd klaar.

  Recept van: stellaparak

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur45min

  Dit recept kreeg mijn moeder van een collega en ze maakte het vaak toen ik klein was. Galaktoboureko is een traditioneel Grieks dessert op basis van custard in een krokante schelp van filodeeg. Jaren later is het nog steeds een grote favoriet in het gezin. Hopelijk geniet iedereen er net zo van als wij.

  Recept van: GAPGIRL

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur30min

  Dit is mijn heerlijke recept voor baklava, die ik op verzoek van vrienden altijd maak. De kruiden zijn overheerlijk!

  Recept van: PRENSES

   
  Geen beoordelingen
   
  45min

  Dit is een eenvoudig baklava recept met walnoten en er zit minder boter in dan in de meeste baklava-recepten.

  Recept van: ESHEEN

   
  2 beoordelingen
   
  1uur5min

  Deze moderne versie van het bekende Grieks-Turkse gebak bestaat uit een vulling van gedroogde dadels, gedroogde abrikozen en pistachenootjes in laagjes filodeeg. Hoewel deze baklava minder vet en honing bevat dan de traditionele, is hij absoluut bijzonder lekker, en een gegarandeerd succes.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur30min

  Dit prachtige gebak is ook wel bekend als bougatsa. Een romige griesmeelvla tussen laagjes beboterd filodeeg. Een prachtig Grieks dessert!

  Recept van: andonakis

  1 / 1

  Vergelijkbare receptencollecties

  Dessert
  Dessert   (1419)