Recepten voor aardappels uit de oven (105)

  Wil je gepofte aardappels maken, aardappelgratin of geroosterde aardappels? Hier vind je heerlijke recepten voor aardappelen uit de oven en ovenschotels met aardappel.

  Probeer deze recepten

   
  3 beoordelingen
   
  45min

  Deze frieten hebben een heerlijke smaak en worden goed knapperig in de oven, maar zijn veel gezonder dan gefrituurde. Vervang de basilicum door een ander kruid, zoals oregano of peterselie, als je dat wilt.

  Recept van: Fred Hoffman

   
  23 beoordelingen
   
  1uur15min

  Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: POMPIER850

   
  6 beoordelingen
   
  1uur5min

  Zoete aardappels zijn gezond en lekker en kunnen bij elk gerecht gegeten worden.

  Recept van: JENNCOOK

   
  5 beoordelingen
   
  1uur

  Dit is een slimme variatie op de Griekse gehaktschotel die in zijn oorspronkelijke vorm vrij veel vet bevat. Het vlees wordt vervangen door kleurige groenten; bonen zorgen voor voldoende eiwit. Het klassieke bovenlaagje wordt hier met yoghurt bereid.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  4 beoordelingen
   
  1uur20min

  Ik maak dit recept al zoveel jaren, dat ik me niet meer kan herinneren waar ik het vandaan heb gehaald. Het is echt een lekker en makkelijk gerechtje. Mijn man vindt het lekker om de kip helemaal met knoflook in te smeren. Dit gerecht is een van zijn favorieten. Dit recept is qua hoeveelheid ook heel eenvoudig aan te passen. Zorg ervoor dat de pan die je gebruikt groot genoeg is als je meer maakt. Ik voeg meestal meer aardappelen toe, omdat wij die graag eten. Het is een lekker gerecht om met een salade te serveren.

  Recept van: DebiMcG

  Video's voor aardappels uit de oven

  • videoTitle
   Zoete aardappel uit de oven
  • videoTitle
   Rode aardappels met rozemarijn uit de oven
  • videoTitle
   Hasselback aardappels
  • videoTitle
   Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven
  • videoTitle
   Hapjes: 3 variaties met gerookte zalm
  • videoTitle
   Briam (Griekse ovenschotel)

  Vergelijkbare receptencollecties