Taart met marsepein

  Wil je zelf een taart maken met een laagje marsepein? Hier vind je heerlijke recepten voor het maken van een marsepeintaart, van biscuitdeeg tot vulling en het maken van de marsepein en de taart zelf.

  9 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Bereidingstijd

  Wereldkeuken

   
  2 beoordelingen
   
  1uur15min

  Een slagroomtaart is zelf best eenvoudig te maken, en wel zo vers en lekker natuurlijk! Je kunt dit basisrecept voor slagroomtaart afmaken zoals je zelf wilt, met glazuur, slagroom, amandelen en chocolaatjes, fondant of zelfs een laagje marsepein.

  Recept van: koekje

   
  1 beoordeling
   
  3uur35min

  Ik maak deze taart met biscuitmix van funcakes. Dat is een zak met meel, ook wel spongecake genoemd, dat luchtiger is dan gewone cakemix. Daardoor wordt je taart (je biscuit) hoger. Het is ook minder zoet dan cake, wat wij lekkerder vinden, en het hoeft ook maar 35 minuten in de oven. Je koopt het via speciale taartenwinkels of op het internet. Je kunt ook gewone cakemix gebruiken, maar dan zal je taart compacter en zoeter worden. Maar ja, sommigen vinden dat nou juist weer lekkerder.

  Recept van: MariekeWolswijk

   
  1 beoordeling
   
  1uur30min

  Leer hoe je zelf makkelijk een echte Minecraft taart maakt. Deze heerlijke chocoladetaart bestaande uit twee lagen is eenvoudig te decoreren. Een leuk idee voor elke Minecraft fan! Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Magda

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur

  Een hele chique cake (battenberg of battenburg cake genaamd) voor bij de thee. In dit geval een cake met een roze en geel geruit patroon, bekleed met een laagje marsepein.

  Recept van: Carol

   
  1 beoordeling
   
  1dag

  Zelfgemaakte marsepein is erg simpel om te maken. Dit is een naturel marsepein recept, maar je kunt ook experimenteren met een beetje kaneel, nootmuskaat of zelfs sinaasappel- of citroenrasp.

  Recept van: Carol

   
  2 beoordelingen
   
  5uur

  Taart gemaakt voor mijn dochter Lisa. Ze is 7 jaar geworden. Wens: blauw met dieren

  Recept van: esthervos

   
  Geen beoordelingen
   
  3uur35min

  Deze taart is gemaakt van biscuitdeeg met een laag jam en een laag mascarpone, bedekt met botercreme en fondant, maar je kunt ook marsepein gebruiken. Versier de taart zoals je wilt, ik heb het thema Kerst en Oud en Nieuw aangehouden, maar eigenlijk is dit een basisrecept voor zelfgemaakte taart en kun je zelf variëren. Bak het biscuitdeeg een dag vantevoren, zodat je op de dag zelf alleen nog het leukste hoeft te doen: de taart in elkaar zetten!

  Recept van: koekje

   
  Geen beoordelingen
   
  4uur20min

  Een vrolijke taart. Opgebouwd uit verschillende lagen gekleurde cake met ertussen een heerlijke botercrème. Heel lekker, maar ook heel machtig!

  Recept van: lottekuipertje

   
  Geen beoordelingen
   
  13uur

  Een kasteeltaart geschikt voor je favoriete prinses! De bodem kun je maken met behulp van het recept voor biscuitgebak dat in de voetnoot staat en er staat ook een recept voor boterroomglazuur.

  Recept van: Cupcake18

  1 / 1

  Vergelijkbare receptencollecties

  Favoriete videorecepten

  • Italiaanse bruschetta Italiaanse bruschetta
  • Hét recept voor guacamole Hét recept voor guacamole
  • Luchtige Amerikaanse pannenkoeken Luchtige Amerikaanse pannenkoeken
  • Worteltaart Worteltaart
  • De beste Italiaanse tiramisu De beste Italiaanse tiramisu