Fazant

Wil je weten hoe je een fazant moet braden? Een fazant bereiden met zuurkool? Hier vind je vele recepten voor fazant, voor bijvoorbeeld een speciaal etentje of Kerst.

18 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Bereidingstijd

 
Geen beoordelingen
 
4uur25min

Recepten voor fazant - vooral de goede - zijn erg moeilijk te vinden! Deze resulteert in een sappige, zachte en heerlijke fazant waar zelfs mijn kinderen dol op zijn. Het is een aangepaste versie van een recept van een vriend van mij.

Recept van: MBETHCOOKS

 
Geen beoordelingen
 
5uur20min

Dit recept is heel eenvoudig en lekker. Fazant is normaal gesproken een droge vogel, maar dit recept houdt het sappig. Het vlees valt bijna van het bot af!

Recept van: LYSS

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

Een lekkere manier om fazant te bereiden, met tagliatelle en een romige pesto-champignonsaus.

Recept van: Little Miss Higgins

 
Geen beoordelingen
 
2uur15min

Een makkelijke manier om fazant te bereiden, lekker met aardappelen, wortel en andere herfstgroenten, in stukken gesneden en meegebakken in de braadslee. Zorg dat je de fazant vaak bedruipt tijdens het bakken om te voorkomen dat hij te droog wordt.

Recept van: kelly13jane

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

De saus dankt zijn smaak aan jeneverbessen en sinaasappelen, terwijl walnoten deze winterse stoofschotel knapperig maken. Serveer met een warme puree van worteltjes, pastinaken en aardappelen die ideaal smaakt bij fazant.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur30min

Lekkere en romige fazant uit de oven, op smaak gebracht met kruiden.

Recept van: Sheila S.

 
Geen beoordelingen
 
45min

Zoete en kruidige reepjes fazant. Een geweldige manier om fazant te maken, maar je kunt het recept ook gebruiken voor eend of kip.

Recept van: jillywilly

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Een hele andere manier om fazant te bereiden! Serveer de plakjes fazantenborst met romige pastinaak-aardappelpuree.

Recept van: Grant

 
Geen beoordelingen
 
1uur30min

Stoven is een prima methode om fazant te bereiden, omdat het zorgt voor sappig vlees en een volle saus. Door de fazant in 8 stukken te verdelen, krijgt iedereen zowel een deel van de borst als van het donkere vlees. Kruidige aardappelpuree, worteltjes en broccoli passen hier uitstekend bij.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
2uur

Een hele bijzondere ovenschotel bedekt met bladerdeeg en gemaakt met fazant! Je kunt fazantfilet gebruiken, zoals vermeld, of een ander deel van de fazant. Serveer op een koude winterdag!

Recept van: Little Miss Higgins

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Kip
Kip   (1212)
Eend
Eend   (60)
Kalkoen
Kalkoen   (205)

Favorieten van het seizoen

  • Gevulde eieren op 3 manieren Gevulde eieren op 3 manieren
  • Tiramisu Tiramisu
  • 3 hapjes met gerookte zalm 3 hapjes met gerookte zalm
  • Kersthapjes Kersthapjes
  • Kerstdesserts Kerstdesserts