Britse recepten (120)

Je bent op zoek naar een traditionele Engelse Sunday roast of Britse klassiekers als cottage pie, Yorkshire pudding, treacle tart, scones, Lancashire stamppot, toad-in-the-hole, of een steak&kidney pie? Een klassieke Engelse pudding om de maaltijd af te maken, of liever een custard?

Receptencollecties voor Britse recepten

Probeer deze recepten

 
Geen beoordelingen
 
50min

Dit zal u gegarandeerd opwarmen. Het gerecht is zo stevig, dat u niet eens merkt dat het merendeels uit groente bestaat.

Recept van: Gigi

 
1 beoordeling
 
1uur57min

In deze zoete pasteitjes (mince pies) wordt mincemeat (een mengsel van vruchten en specerijen, verkrijgbaar bij delicatesse zaken) gemengd met een goede scheut Ierse whisky. De pasteitjes worden afgedekt met een heerlijk vanille-amandeldeeg. Bekijk ook de video van dit recept!

Recept van:Ita

 
1 beoordeling
 
1uur40min

Een heerlijke specialiteit, zoete broodjes voor de high-tea, direct uit Cornwall. Opensnijden en warm serveren met boter, clotted cream of verse aardbeienjam.

Recept van: Linda Jackman

 
1 beoordeling
 
55min

Deze gemberkoekjes kunnen in de boom opgehangen worden door met een prikker een gaatje bovenin het koekje te maken. Je kunt ook verf maken van eigeel en voedselkleurstof om ze kleurrijker te maken -- gebruik zoveel kleurstof als je nodig hebt om de juiste tint te krijgen. Mijn dochters en ik nemen er iedere Kerst gezellig de tijd voor om deze koekjes te maken zodat we ze in de boom kunnen hangen.

Recept van: Cindy B.

 
2 beoordelingen
 
35min

Een recept voor een romige botercake naar Engelse traditie. Je kunt eventueel 100 gr minder boter toevoegen voor een luchtiger resultaat (voeg dan wel een extra ei toe) en let op de oventemperatuur. Bij veel ovens is 180°C al hoog genoeg. Je kunt de cake gewoon zo serveren met een laagje poedersuiker, of doormidden snijden en vullen met jam, verse aardbeien en slagroom.

Recept van: Caroline Victoria

Video's voor Groot-Brittannië

Mincemeat taartjes (mince pies)

Mincemeat taartjes (mince pies)

Mincemeat (vruchtenvulling voor pasteitjes)

Mincemeat (vruchtenvulling voor pasteitjes)

Shortbread (Engels zandgebak)

Shortbread (Engels zandgebak)

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Pruimen Pruimen
  • Courgette Courgette
  • Appelcake met toffeesaus Appelcake met toffeesaus
  • Bosbessenmuffins Bosbessenmuffins
  • Risotto met paddenstoelen, courgette en spek Risotto met paddenstoelen, courgette en spek