Recepten met knoflook (162)

  Hier vind je allerlei recepten bereid met knoflook, zoals garnalen met knoflook, kip, champignons of pasta met knoflook, maar ook hoe je zelf gepofte knoflook, marinade met knoflook of knoflookolie maakt.

  Probeer deze recepten

   
  Geen beoordelingen
   
  25min

  Ik zorg dat ik altijd geroosterde knoflook in huis heb - het is heerlijk op zichzelf maar ook op stokbrood en in alledaagse recepten zoals soep, stoofpot, hummus en tzatziki.

  Recept van: CONI67

   
  3 beoordelingen
   
  35min

  Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak gebracht met knoflook, rode peper en peterselie. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Luis Luna

   
  7 beoordelingen
   
  17min

  Mijn dochtertje vindt broccoli erg lekker als ik het op deze manier klaarmaak. Het is klaar in een mum van tijd en is altijd een succes. Met slechts vier ingrediënten maakt je de broccoli verrassend lekker. Een favoriet voor de hele familie.

  Recept van: barbarella

   
  5 beoordelingen
   
  35min

  Eenvoudig, gezond en lekker. De pompoen wordt afgemaakt met olijfolie, verse peterselie en knoflook. Wilt u liever niet schillen, halveer de pompoen dan over de lengte en schep het zaad eruit. Het gerecht kan direct uit de oven of op kamertemperatuur opgediend worden. U kunt ook andere pompoen of zoete aardappel gebruiken.

  Recept van: SydCarter

   
  4 beoordelingen
   
  1uur20min

  Ik maak dit recept al zoveel jaren, dat ik me niet meer kan herinneren waar ik het vandaan heb gehaald. Het is echt een lekker en makkelijk gerechtje. Mijn man vindt het lekker om de kip helemaal met knoflook in te smeren. Dit gerecht is een van zijn favorieten. Dit recept is qua hoeveelheid ook heel eenvoudig aan te passen. Zorg ervoor dat de pan die je gebruikt groot genoeg is als je meer maakt. Ik voeg meestal meer aardappelen toe, omdat wij die graag eten. Het is een lekker gerecht om met een salade te serveren.

  Recept van: DebiMcG

  Video's voor recepten met knoflook

  • videoTitle
   Aioli - snel en makkelijk
  • videoTitle
   Spaanse knoflookchampignons
  • videoTitle
   Groene asperges met knoflook
  • videoTitle
   Spaanse garnalen met knoflook
  • videoTitle
   Geroosterde broccoli met knoflook en citroen
  • videoTitle
   Gebraden lamsbout
  • videoTitle
   Pollo al ajillo (kip met knoflook)
  • videoTitle
   Garnalen met citroen en knoflook
  • videoTitle
   Griekse tzatziki

  Vergelijkbare receptencollecties

  Prei
  Prei   (122)