Joodse recepten (41)

  Hier vind je recepten voor de Sjabbat, maar ook voor Pesach, Chanoeka (inwijdingsfeest) en Rosh Hasjana (Joods nieuwjaar), zoals challe, kugels, blintzes, matses, latkes en nog veel meer.

  Receptencollecties voor Joodse recepten

  Pesach
  Pesach   (15)

  Probeer deze recepten

   
  1 beoordeling
   
  3uur40min

  Het traditionele eierbrood voor de Joodse sabbat. Net voor u het deeg in broodjes vormt kunt u rozijnen toevoegen en in ronde broodjes vlechten voor Rosh Hasanah.

  Recept van: Joan Callaway

   
  Geen beoordelingen
   
  4uur15min

  Dit is een traditioneel recept voor Joodse kippensoep. Het is het beste 'medicijn' voor als je griep hebt en het is misschien nog wel lekkerder op de tweede of derde dag nadat je het gemaakt hebt. Deze matzeballen zijn best zwaar, het zijn de traditionele matzeballen die mijn overgrootmoeder altijd extra stevig maakte omdat het bedoeld was als vullende maaltijdsoep. Voeg minder matzemeel toe (ongeveer 65 gr minder) om de ballen wat lichter te maken. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Layla

   
  9 beoordelingen
   
  35min

  Een echte Joodse boterkoek, heerlijk!

  Recept van: Marjolein_

   
  1 beoordeling
   
  55min

  Dit heerlijke op ei gebaseerd brood is makkelijk in de broodmachine voor te bereiden, maar de traditionele gevlochten vorm is natuurlijk wel in de oven gebakken.

  Recept van: Ione Walker

   
  2 beoordelingen
   
  1uur15min

  In deze cake wordt gemalen amandelen gebruikt in plaats de gebruikelijke bloem. Maal de amandelen liever met de hand, in een foodprocessor of blender scheidt de olie zich van de amandelen.

  Recept van: Barbara

  Video's voor Joodse recepten

  • videoTitle
   Joodse kippensoep met matzeballen

  Vergelijkbare receptencollecties

  Afrika
  Afrika   (92)
  Azië
  Azië   (549)