Boerenkoolsalade (24)

  Salades gemaakt met verse boerenkool als basis. Gebruik gewone boerenkool, of palmkool (cavolo nero) voor een heerlijke, gezonde salade met rauwe boerenkool.

  Populaire recepten

   
  Geen beoordelingen
   
  14min

  Fijngesneden boerenkool wordt gemasseerd met zout om de blaadjes zachter te maken en dan gemengd met appelciderazijn. Voeg blokjes appel, rozijnen, pijnboompitten en feta kaas toe en je hebt een heerlijke, voedzame salade. Je kunt varieren met de ingrediënten, voeg bijvoorbeeld eens peer toe in plaats van appel, cranberry's in plaats van rozijnen, Parmezaanse kaas in plaats van feta, etc. Heerlijk als bijgerecht, of als lunch!

  Recept van: Leslie

   
  Geen beoordelingen
   
  40min

  Boerenkool, quinoa, rode paprika, komkommer, rode ui, feta en avocado, gemengd met een zelfgemaakte dijonmosterd-citroendressing. Door de boerenkool eerst te stomen wordt het minder bitter en de vinaigrette brengt de smaken mooi samen. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Stephanie

   
  3 beoordelingen
   
  15min

  Ik heb een paar jaar geleden op een feestje erg genoten van deze boerenkool salade en heb dan eindelijk het recept te pakken. Sindsdien is het een van mijn standaard salades. Ik weet dat boerenkool salade een beetje vreemd klinkt, maar het smaakt heerlijk en is echt gezond!

  Recept van: Julia

   
  Geen beoordelingen
   
  20min

  Een heerlijke rauwe boerenkoolsalade die lekker smaakt bij bijna alles!

  Recept van: tipsuda

   
  Geen beoordelingen
   
  15min

  Als je boerenkool heel dun snijdt en mengt met sterke smaken als appel, kaki, sinaasappel en noten, wordt de boerenkool milder van smaak en is het perfect als een salade!

  Recept van: Chef John

  Video's voor salade met boerenkool

  • videoTitle
   Salade met boerenkool, quinoa en avocado

  Vergelijkbare receptencollecties

  Koolsalade
  Koolsalade   (29)
  Salades
  Salades   (1070)