Dumplings, oftewel gevulde deegknoedels worden ook wel potstickers, knoedels, wontons genoemd. Je vindt hier recepten voor jiaozi (Chinese dumplings), Pierogi (Poolse dumplings), Indonesische pangsit of wonton en meer!
Chinese gekookte dumplings, ook wel jiao zi genaamd. Deze variant is vegetarisch met ei, lente-ui en een vleugje gember. Eet ze met stokjes en doop ze in een smakelijke Aziatische dipsaus (voor recept zie voetnoot).
Traditionele Poolse pierogi, zoals mijn Poolse oma zou maken! Deze dumplings (of knoedels) zijn, naast aardappel, gevuld met kaas en champignons.
Deze traditionele Poolse knoedels worden gemaakt met een vulling van aardappel en zuurkool. Een heerlijke manier om van een restje puree een hartig winters gerecht te maken!
Dit recept voor jiaozi, ook wel dumplings, of potstickers genoemd is gemaakt met varkensgehakt en kool in wonton deegvellen. Ze worden in de pan gebakken en geserveerd met een chilisaus. Perfect als dimsum.
Een heerlijke manier om kerstrestjes te verwerken.