Recepten met amandelspijs (27)

  Op zoek naar een recept om zelf amandelspijs te maken? Of recepten waar spijs in verwerkt wordt? Je vindt hier ook recepten voor banketstaaf, gevulde koek of speculaas en meer recepten waar amandelspijs in gebruikt wordt.

  Probeer deze recepten

   
  4 beoordelingen
   
  50min

  Het was wel een klus om eerst de amandelen te weken en ze daarna één voor één te pellen, maar m'n nichtjes hielpen mee en dat was heel gezellig! Dit recept maakt genoeg spijs voor mijn speculaastaartrecept.

  Recept van: Jet

   
  4 beoordelingen
   
  3uur

  Ik maak deze gevulde speculaas met zelfgemaakte amandelspijs (klik hier voor mijn amandelspijsrecept). Erg leuk om met Sinterklaas te maken!

  Recept van: Jet

   
  1 beoordeling
   
  1dag3uur

  Oh, wat een verschil maakt dat als je de smaak van je zelfgemaakte stol vergelijkt met één uit de winkel. Ik wil niet meer anders! Mijn recept is geïnspireerd op het recept voor kerststol van Levine, maar ik heb het naar mijn smaak aangepast. Ik maak amandelspijs zelf, maar je kunt ook een pakje amandelspijs kopen en dit met een klein beetje losgeklopt ei en citroenrasp mengen. Deze stol zowel geschikt als paasstol of als kerststol.

  Recept van: Jet

   
  1 beoordeling
   
  55min

  Een recept van mijn oma. Speculaas eet je natuurlijk rond Sinterklaas, en dan kun je het ook bij de bakker of supermarkt krijgen... Maar eigenlijk lust ik het altijd wel en zelfgemaakt is toch het lekkerst!

  Recept van: Nanda

   
  1 beoordeling
   
  5min

  Minstens 4 dagen voor gebruik in een afgesloten jampot of hersluitbare plastic zak in de koelkast bewaren.

  Recept van: marielle

  Favorieten van het seizoen

  • Gevulde eieren op 3 manieren Gevulde eieren op 3 manieren
  • Tiramisu Tiramisu
  • 3 hapjes met gerookte zalm 3 hapjes met gerookte zalm
  • Kersthapjes Kersthapjes
  • Kerstdesserts Kerstdesserts