Recepten met amandelspijs (25)

Op zoek naar een recept om zelf amandelspijs te maken? Of recepten waar spijs in verwerkt wordt? Je vindt hier ook recepten voor banketstaaf, gevulde koek of speculaas en meer recepten waar amandelspijs in gebruikt wordt.

Probeer deze recepten

 
1 beoordeling
 
55min

Een recept van mijn oma. Speculaas eet je natuurlijk rond Sinterklaas, en dan kun je het ook bij de bakker of supermarkt krijgen... Maar eigenlijk lust ik het altijd wel en zelfgemaakt is toch het lekkerst!

Recept van: Nanda

 
4 beoordelingen
 
50min

Het was wel een klus om eerst de amandelen te weken en ze daarna één voor één te pellen, maar m'n nichtjes hielpen mee en dat was heel gezellig! Dit recept maakt genoeg spijs voor mijn speculaastaartrecept.

Recept van: Jet

 
3 beoordelingen
 
3uur

Ik maak deze gevulde speculaas met zelfgemaakte amandelspijs (klik hier voor mijn amandelspijsrecept). Erg leuk om met Sinterklaas te maken!

Recept van: Jet

 
1 beoordeling
 
1dag3uur

Oh, wat een verschil maakt dat als je de smaak van je zelfgemaakte stol vergelijkt met één uit de winkel. Ik wil niet meer anders! Mijn recept is geïnspireerd op het recept voor kerststol van Levine, maar ik heb het naar mijn smaak aangepast. Ik maak amandelspijs zelf, maar je kunt ook een pakje amandelspijs kopen en dit met een klein beetje losgeklopt ei en citroenrasp mengen. Deze stol zowel geschikt als paasstol of als kerststol.

Recept van: Jet

 
1 beoordeling
 
5min

Minstens 4 dagen voor gebruik in een afgesloten jampot of hersluitbare plastic zak in de koelkast bewaren.

Recept van: marielle

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart