Recepten met amandelspijs (29)

  Op zoek naar een recept om zelf amandelspijs te maken? Of recepten waar spijs in verwerkt wordt? Je vindt hier ook recepten voor banketstaaf, gevulde koek of speculaas en meer recepten waar amandelspijs in gebruikt wordt.

  Probeer deze recepten

   
  4 beoordelingen
   
  50min

  Het was wel een klus om eerst de amandelen te weken en ze daarna één voor één te pellen, maar m'n nichtjes hielpen mee en dat was heel gezellig! Dit recept maakt genoeg spijs voor mijn speculaastaartrecept.

  Recept van: Jet

   
  4 beoordelingen
   
  3uur

  Ik maak deze gevulde speculaas met zelfgemaakte amandelspijs (klik hier voor mijn amandelspijsrecept). Erg leuk om met Sinterklaas te maken!

  Recept van: Jet

   
  3 beoordelingen
   
  1uur40min

  Een heerlijk Paasbrood, gevuld met amandelspijs. Je kunt de spijs zelf maken, of je gebruikt kant-en-klare uit de supermarkt of van de bakker. Bestuif het brood eventueel licht met poedersuiker en versier met chocolade Paasfiguurtjes.

  Recept van: Lisa

   
  2 beoordelingen
   
  2uur40min

  Ik heb dit recept uit de tijd dat ik hoofd bakker was van het Dorchester (hotel, Londen). Het zit vol met gedroogde vruchten en is gevuld met amandelspijs. Het is een perfecte traktatie met kerst.

  Recept van: Lee Smith

   
  1 beoordeling
   
  1dag3uur

  Oh, wat een verschil maakt dat als je de smaak van je zelfgemaakte stol vergelijkt met één uit de winkel. Ik wil niet meer anders! Mijn recept is geïnspireerd op het recept voor kerststol van Levine, maar ik heb het naar mijn smaak aangepast. Ik maak amandelspijs zelf, maar je kunt ook een pakje amandelspijs kopen en dit met een klein beetje losgeklopt ei en citroenrasp mengen. Deze stol zowel geschikt als paasstol of als kerststol.

  Recept van: Jet