Stoofperen

Zelf stoofpeertjes maken? We hebben recepten voor stoofperen in rode wijn, met cranberrysap, of stoofperen met saffraan, vanille of kaneel.


 
1uur35min

Stoofpeertjes zijn eenvoudig, traditioneel, maar een ontzettend elegant bijgerecht bij een feestelijk diner. Of doe het eens anders en serveer als dessert met een bolletje ijs of slagroom.

Recept van: Ashredcomm

 
2uur15min

Stoofpeertjes zoals mijn moeder ze vroeger maakte. De rode port is al zoet waardoor je minder suiker hoeft toe te voegen.

Recept van:Olga

 
2uur10min

Een eenvoudig recept voor stoofperen in rode wijn. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om deze heerlijke stoofpeertjes te maken. Lekker winters (bij)gerecht, kan natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Je kunt de wijn door bessensap vervangen als je geen alcohol wilt gebruiken. Probeer deze stoofpeertjes ook eens als dessert, geserveerd met vanillieijs! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van:Nanda

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Mmmm. Wie vindt dit niet lekker ruiken als ze koken? Een heerlijk dessert voor herfst of winter. Ook lekker met griesmeelpudding.

Recept van:marielle

 
Geen beoordelingen
 
3uur35min

Deze roze stoofpeertjes met de smaak van cranberry's en kaneel zijn overheerlijk!

Recept van: Noodlefork

 
Geen beoordelingen
 
13uur20min

Een aantal keer per jaar koken wij met een groep gezellige collega’s. De oorspronkelijke gedachte was ontstaan vanuit een aantal fanatiekelingen die graag en frequent koken zodat er het één en ander van elkaar geleerd kon worden. Enthousiast werd er gesproken over ‘leren fileren van verse vis’, ‘uitbenen van vlees’ tot het laten komen van een Italiaan die ons de kneepjes van Pasta maken zou kunnen leren. Wel, dat bleek voor een aantal collega’s te leiden tot slapeloze nachten en spontaan opkomende faalangst! Dientengevolge hebben we de minimale ‘deelname-competentie-eis’ veranderd naar : ‘het vullen van Dadels met MonChou’. Dit, gelukkig, bleek voor velen een meer haalbaar doel wat heeft geleid tot diverse gezellige en lange avonden.. en vooral; een aantal heerlijke gerechten. Waaronder dit heerlijke herfstdessert! Zie voor meer info over het gerecht: http://eatcooklove.nl/?p=41

Recept van:EatCookLove

 
Geen beoordelingen
 
1uur45min

Een mooie variant van stoofpeertjes uit Frankrijk, de peertjes worden gekookt in een mengsel met sinaasappelsap.

Recept van: ladyngetal

 
Geen beoordelingen
 
1uur50min

Stoofpeertjes hoeven niet altijd rood te zijn. Deze blanke stoofpeertjes smaken erg lekker bij brownies, ijs, in yoghurt met muesli, of geserveerd bij wentelteefjes. Ik heb deze stoofpeertjes van het weekend voor moederdag gemaakt en ze vielen erg in de smaak!

Recept van:Marjel

 
Geen beoordelingen
 
2uur40min

Onovertroffen stoofperen van mijn oma! Al ben ik geen kind meer, alleen al de geur brengt me terug. Mijn vrienden genieten graag mee als ik een goed gevulde pan op tafel zet met aardappeltjes uit de oven en een lekkere rollade. Hoe hollands kan 't zijn!

Recept van:Bellemay

 
Geen beoordelingen
 
2uur

Stoofpeertjes geserveerd met een kruidige siroop met saffraan, vanille, kaneel en sinaasappelrasp.

Recept van: Myrrhe Buffing

1 / 2

Receptencollecties voor stoofperen

Favorieten van het seizoen

  • Zomerse recepten Zomerse recepten
  • Recepten met aardbeien Recepten met aardbeien
  • Caprese salade Caprese salade
  • Spaanse gazpacho Spaanse gazpacho
  • Aardbeienijs uit een plastic zak Aardbeienijs uit een plastic zak