Stoofperen (24)

Zelf stoofpeertjes maken? We hebben recepten voor stoofperen in rode wijn, met cranberrysap, of stoofperen met saffraan, vanille of kaneel.

Probeer deze recepten

 
5 beoordelingen
 
1uur35min

Stoofpeertjes zijn eenvoudig, traditioneel, maar een ontzettend elegant bijgerecht bij een feestelijk diner. Of doe het eens anders en serveer als dessert met een bolletje ijs of slagroom.

Recept van: Ashredcomm

 
3 beoordelingen
 
2uur10min

Een eenvoudig recept voor stoofperen in rode wijn. Je hebt maar een paar ingredienten nodig om deze heerlijke stoofpeertjes te maken. Lekker winters (bij)gerecht, kan natuurlijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Je kunt de wijn door bessensap vervangen als je geen alcohol wilt gebruiken. Probeer deze stoofpeertjes ook eens als dessert, geserveerd met vanillieijs! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: Nanda

 
1 beoordeling
 
2uur15min

Stoofpeertjes zoals mijn moeder ze vroeger maakte. De rode port is al zoet waardoor je minder suiker hoeft toe te voegen.

Recept van: Olga

 
1 beoordeling
 
1uur50min

Kerst tijd ... Heerlijk bij ons vroeger werd er dan door mijn vader het eten gemaakt. Soep, rollade, zelfgemaakt slaatje met stoofpeer toe. Voor mij hoort de stoofpeer dus bij de Kerst. Hier dus mijn vaders recept voor stoofperen.

Recept van: Jolve

 
1 beoordeling
 
1uur30min

Makkelijk te maken stoofpeertjes met rode wijn, suiker, citroen en kuiden. Mag niet ontbreken tijdens de Kerst, maar ook door het jaar heen een lekker toetje met bijvoorbeeld vanillevla.

Recept van: Leontien

Video's voor stoofperen

Stoofpeertjes in rode wijn
Stoofpeertjes in rode wijn

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart