Taartvulling

Vul je eigengemaakte taart met fruit, mincemeat of banketbakkersroom. De recepten voor taartvulling vind je hier.


 
25min

Een heerlijke slagroom-citroenvulling voor taarten. Bak een ronde cake, snij deze in lagen en besmeer de lagen met deze vulling. Maak de taart af met fruit, of een laag fondant of marsepein.

Recept van: Carol

 
20min

Dit is een klassieke banketbakkersroom vaak gebruikt in bakkerijen en restaurants. Het kan gebruikt worden als vulling voor cakes, taarten of gebak. Roer er geklopte slagroom doorheen voor een luchtigere vulling.

Recept van: CHRISTINIBEANIE

 
Geen beoordelingen
 
50min

Maak je eigen 'mincemeat' (mengsel van fruit, specerijen en drank) voor verrukkelijke vruchtenpasteitjes met de kerst. Als je sneller klaar wilt zijn, gebruik dan kant en klaar deeg. Je kunt 2 eetlepels brandewijn door de vulling roeren, indien gewenst.

Recept van: Jane Buck

 
Geen beoordelingen
 
30dagen

Dit is een klassiek mincemeat recept (pasteivulling van vruchten) zonder niervet. Je kunt de gedroogde vruchten variëren, door gedroogde cranberry's, kersen of bosbessen toe te voegen in plaats van een deel van de rozijnen. Perfect voor je pasteitjes met kerst.

Recept van: Cassandra

 
Geen beoordelingen
 
6uur20min

Deze chocoladetaart is verleidelijk lekker en vrij makkelijk om te maken. Echt een taart voor speciale gelegenheden. Twee lagen zachte cake worden gevuld met chocoladecrème en overgoten met chocoladeglazuur. Het smelt gewoon in je mond!

Recept van: alaola

 
Geen beoordelingen
 
30min

Voor dit recept zijn 7 weckflessen van 1 liter nodig, genoeg dus om eventueel cadeau te doen. De ingemaakte appels kunt u gebruiken als taartvulling of om appelflappen te maken.

Recept van: rhonda

 
Geen beoordelingen
 
50min

Dit fruitige mengsel voor pasteitjes (mincemeat) is erg eenvoudig om te maken, je hebt waarschijnlijk de meeste ingrediënten wel in je keukenkastjes staan. In dit recept wordt boter gebruikt in plaats van de traditionele reuzel, zodat het ook voor vegetariërs geschikt is. Mincemeat is niet alleen lekker in de traditionele 'mince pies' voor Kerst, maar ook lekker in broodpudding of als dessert gemengd door vanille-ijs. Bekijk ook de video van dit recept!

Recept van:Ita

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Dit is een mooi kerstdessert als je geen zin hebt in zware toetjes. Ik kijk er elk jaar weer naar uit om dit te maken! Als je de mincemeat zelf maakt, begin dan een maandje van tevoren!

Recept van: Ita

 
Geen beoordelingen
 
15min

Deze klassieke witte vanille boterroom wordt vaak gebruikt als vulling voor gelaagde cakes of andere desserts. Het is zeer luchtig van structuur en heeft een heerlijke vanille smaak.

Recept van: janiebear925

 
Geen beoordelingen
 
35min

Een klassieke combinatie voor taartvulling, die natuurlijk ook uitstekend werkt voor muffins. Als je je eigen moestuin hebt, begrijp je ineens waarom sommige smaken bij elkaar horen. We zijn misschien al generaties lang gewend aan dit duo omdat ze vaak naast elkaar verbouwd worden en op dezelfde tijd rijp zijn. Hoog tijd om er wat pit in te gooien met verse gember!

Recept van:marielle

1 / 2

Meer receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Zomerse recepten Zomerse recepten
  • Recepten met aardbeien Recepten met aardbeien
  • Caprese salade Caprese salade
  • Spaanse gazpacho Spaanse gazpacho
  • Aardbeienijs uit een plastic zak Aardbeienijs uit een plastic zak