Recepten met marsepein

Zoek je een recept om zelf marsepein te maken, of juist een recept om marsepein in te verwerken, voor taart en cake of Sinterklaas?


Sinds ik weet hoe makkelijk het is om zelf marsepein te maken, doe ik dit nog elk jaar zelf.

Recept van: sophia

 
Geen beoordelingen
 
10min

Dit is mijn oma's recept. Zelf marsepein maken voor Sinterklaas is wel zo lekker, en leuk om te doen. Voeg wat druppeltjes kleurstof toe en laat de kinderen er mooie figuurtjes van maken!

Recept van:koekje

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Een hele chique cake voor bij de thee. Een sponscake met een roze en geel geruit patroon, bekleed met een laagje marsepein.

Recept van: Carol

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Maak iets speciaals van gekochte of zelfgemaakte (witte) marsepein! Deze bonbons zijn niet alleen leuk om te maken voor Sinterklaas, maar kunnen het hele jaar door.

Recept van:Chantal

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Dit zijn fantastische kerstkoekjes die zeer snel op zullen zijn. Romige koekjes worden belegd met bessengelei en marsepein. Super lekker.

Recept van: Nicola

 
Geen beoordelingen
 
15min

Als je meer pistachenoten gebruikt, wordt de marsepein groener. In ieder geval niet meer poedersuiker gebruiken. Goede marsepein bevat maximaal evenveel suiker als amandelen (en andere noten). De marsepein kun je verder verwerken in allerlei andere recepten zoals een marsepeintaart.

Recept van: Naschkatze

 
Geen beoordelingen
 
35min

Pruimen, gebakken met geroosterde amandelen en marsepein in een luchtig omhulsel van filodeeg, vormen een overheerlijk dessert. Serveer ze zo of met een schep yoghurt of vetarme crème fraîche.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
25min

Deze wafels zijn een must voor iedere marsepein liefhebber. Ze zijn rijk, zoet en oh-zo-heerlijk. Serveer als ontbijt, brunch, lunch of dessert.

Recept van: Diana

 
Geen beoordelingen
 
4uur20min

Een vrolijke taart. Opgebouwd uit verschillende lagen gekleurde cake met ertussen een heerlijke botercrème. Heel lekker, maar ook heel machtig!

Recept van:lottekuipertje

 
Geen beoordelingen
 
18uur10min

Dit is een super eenvoudig recept om zelf marsepein te maken en hier kleine decoraties voor een taart, cupcake of kerstcake mee te maken. Het duurt minder dan 10 minuten om te maken!

Recept van: kinga

1 / 2

Receptencollecties voor marsepein

Favorieten van het seizoen

  • Ideeën voor de Paasbrunch Ideeën voor de Paasbrunch
  • Chocolade Paasei maken Chocolade Paasei maken
  • Paaseieren verven op natuurlijke wijze Paaseieren verven op natuurlijke wijze
  • Paashaascake Paashaascake
  • Eieren koken Eieren koken