Scandinavische recepten (41)

  Zoek je authentieke recepten uit Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken? Wij hebben Zweedse gehaktballetjes, Deense desserts, Noorse aardappelpannenkoeken, Fins pullabrood, ingemaakte haring, feestelijke gloggrecepten, en nog veel meer.

  Probeer deze recepten

   
  1 beoordeling
   
  30min

  Een heerlijk toetje dat we bij vrienden in Denemarken voor het eerst hebben gegeten (ris a l'amande).

  Recept van: Ali

   
  23 beoordelingen
   
  1uur15min

  Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: POMPIER850

   
  5 beoordelingen
   
  1uur2min

  Bekend als Deense verjaardagstaart, maar deze traditionele laagjescake is populair in heel Scandinavië in enigszins verschillende vormen. De taart bestaat uit drie lagen cake, elk bestreken met een andere vulling zoals roomvulling of frambozenjam en het geheel bestreken met slagroom. Voor het beste resultaat bak je de cake een dag vantevoren.

  Recept van: JudithD

   
  3 beoordelingen
   
  1uur10min

  Deze lekkere taart heeft een citroen-kardemomsmaak en is gevuld met rozijnen. U zult hem vast en zeker niet alleen voor Kerstmis willen maken!

  Recept van: Gudny Bjorg Kjaerbo

   
  1 beoordeling
   
  20min

  Dit recept voor pannenkoeken is nog van mijn grootmoeder, zij komt uit Scandinavië. Ze zijn licht en luchtig, en heerlijk met bessenstroop. Ik maak deze al jaren en ik hoop dat je er net zo van geniet als mijn familie heeft gedaan.

  Recept van: cinnken

  Video's voor Scandinavische recepten

  • videoTitle
   Hasselback aardappels

  Vergelijkbare receptencollecties

  Hongarije
  Hongarije   (25)
  Portugal
  Portugal   (27)
  Spanje
  Spanje   (85)
  User's IP: 54.159.94.253