Recepten voor Sinterklaas (63)

Hier vind je recepten voor heerlijke Hollandse Sinterklaas lekkernijen zoals bijvoorbeeld pepernoten, kruidnoten, speculaas, marsepein, schuimpjes, taai taai, borstplaat, banketstaaf en meer recepten met amandelspijs of speculaaskruiden.

Receptencollecties voor Sinterklaas

Marsepein
Marsepein   (20)
Speculaas
Speculaas   (15)
Pepernoten
Pepernoten   (11)

Probeer deze recepten

 
2 beoordelingen
 
45min

Zelf kruidnoten maken, maar je hebt geen speculaaskruiden? Dan meng je de kruiden zelf, makkelijk en snel, met dit recept voor kruidnoten (pepernoten). Je maakt ongeveer 80 (grote) kruidnoten met dit recept.

Recept van: Lisa

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

Deze cake zal je flink wat reacties opleveren! Perfect voor Halloween of als surprise voor Sinterklaas. Je hebt een nieuwe kattenbak, kattenbakzak en schepje nodig om het volle effect te verkrijgen ;-) De cake is ook nog eens erg lekker, als je je ertoe kunt zetten om uit een kattenbak te eten... Bekijk ook de video van dit recept!

Recept van: Dee

 
24 beoordelingen
 
45min

Pepernoten (of kruidnoten) horen bij Sinterklaas. In de winkel zijn ze volop te krijgen, maar zelf maken is ook erg leuk en zeker niet moeilijk.

Recept van: koekje

 
8 beoordelingen
 
1uur

Zelfgemaakte speculaas met amandelsnippers. Heerlijke koekjes, en met Sinterklaas kunnen ze niet ontbreken!

Recept van: Chantal

 
4 beoordelingen
 
2uur15min

Dit is een eenvoudig basisrecept om schuimpjes te maken. Lekker voor Sinterklaas, maar ook voor andere gelegenheden. Je kunt een druppeltje kleurstof toevoegen om verschillende kleuren te maken, of smaakstoffen (bv cacao) om verschillende smaakjes te maken.

Recept van: Chantal

Favorieten van het seizoen

  • Pompoensoep recepten Pompoensoep recepten
  • Pompoentaart recepten Pompoentaart recepten
  • Stamppot Stamppot
  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon