Zoekresultaten

Kruiden en specerijen x
Bonen x
 
Geen beoordelingen
 
55min

Chaat is een brede term die veel verschillende hartige Indiase snacks omvat. Dit recept is op basis van yoghurt, aardappel en andere chaatsausen.

Recept van: Rani

 
35min

Als mijn moeder deze Pakistaanse schotel maakt, is alles altijd helemaal op. Ze gebruikt niet teveel kruiden, waardaar haar gerechten aromatisch zijn, maar niet zwaar op de maag liggen. Wij eten dit meestal met warme roti, raita en fijngesneden ui met een scheutje citroensap.

Recept van: Asma

 
Geen beoordelingen
 
30min

Zacht gekookte kikkererwten gestoofd met tomaten, citroensap en ui in een blend van geroosterd komijnzaad en chilipoeder. Een heerlijk gerecht dat vaak wordt tijdens iftar wordt gegeten, de avondmaaltijd van de ramadan.

Recept van: Komal

 
Geen beoordelingen
 
2uur30min

Chilisoep op basis van kipfilet gesudderd in chilipepers, groene en rode paprika, pintobonen, witte wijn, kruiden en specerijen.

Recept van: Ken Eaton

 
50min

Dit is mijn eigen recept voor curry dat ik de afgelopen jaren ontwikkeld heb. Erg veelzijdig, dus voeg gerust andere groenten of vlees toe. Alle ingrediënten kunnen naar eigen voorkeur aangepast worden. Serveren met rijst of gewoon met naanbrood.

Recept van: Juavichar

 
Geen beoordelingen
 
30min

Dankzij het specerijenmengsel krijgen de kipfilets tijdens de bereiding een lekker kruidig korstje en ze blijven toch heerlijk mals. Serveren met een eenvoudige bonensalade met tomaat en avocado en boerenbrood.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
30min

Kort geroosterde pompoen, rode ui, courgette en limabonen worden extra lekker en zoet dankzij een sinaasappelglazuur met kardemom. U serveert ze met een schepje crème fraîche. Knapperig brood past hier uitstekend bij.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
13min

Met een stroperige marinade maakt u van gewone zalmfilet binnen een kwartier iets heel bijzonders. U serveert hierbij spinazie met geprakte bonen uit uw voorraadkast, en brood of nieuwe aardappeltjes.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Dhal is een van oorsprong Indiase saus op basis van linzen en aromatische kruiden. Met wat extra toevoegde groenten krijgt u echter een eenvoudige, calorie-arme vegetarische maaltijd. Serveer er Indiaas brood en yoghurt of raita bij (zie deze website).

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
30min

Kippensoep helpt volgens velen tegen allerlei ziektes en probleempjes, en deze kleurrijke versie met verwarmende Indiase specerijen zal iedereen goeddoen. Serveer er Indiaas brood bij, zoals volkorenchapati's.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 6

Favorieten van het seizoen

  • Zomerse recepten Zomerse recepten
  • Recepten met aardbeien Recepten met aardbeien
  • Caprese salade Caprese salade
  • Spaanse gazpacho Spaanse gazpacho
  • Aardbeienijs uit een plastic zak Aardbeienijs uit een plastic zak