Zoekresultaten voor 1-3 uur Ramadan

25 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Wereldkeuken

1-3 uur x
Ramadan x
 
1 beoordeling
 
2uur45min

Zacht lamsvlees zonder bot, gemarineerd in kruiden met limoen en rode peper. Dit is een traditioneel noord-Afrikaans gerecht geserveerd met couscous.

Recept van: laughs and smiles

 
Geen beoordelingen
 
2uur30min

Als u de lamsschenkels eerst roostert en dan langzaam braadt, verliezen ze veel vet. Bovendien krijgen ze zo een heerlijke smaak die perfect past bij een groentemix van linzen, tomaten, courgettes en vijgen.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur25min

Deze salade in Noord-Afrikaanse stijl met geurige koriander en munt, kunt u uitstekend vooraf bereiden. Lamsvlees is een goede bron van eiwit, vitamine-B, ijzer en zink.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Dit traditionele Libanese gerecht op basis van gekruid vlees en tahinisaus wordt in grote delen van het Midden-Oosten gegeten.

Recept van: ROSE90

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Mensaf is een nationaal Jordaans gerecht. Het wordt voor speciale gelegenheden bereid en traditioneel met de hand gegeten. De wei die nodig is voor een 'echte' mensaf kan lastig te vinden zijn. Het wordt in harde vorm verkocht en vervolgens opgelost. In dit recept wordt 'jameed' gebruikt, een dikke schapenkaas. Maar zelfs zonder dat lijkt dit recept op het originele gerecht. U kunt kruiden, ui, knoflook en boter gebruiken om de saus van geitenmelk te kruiden.

Recept van: Nova

 
2 beoordelingen
 
1uur5min

Deze moderne versie van het bekende Grieks-Turkse gebak bestaat uit een vulling van gedroogde dadels, gedroogde abrikozen en pistachenootjes in laagjes filodeeg. Hoewel deze baklava minder vet en honing bevat dan de traditionele, is hij absoluut bijzonder lekker, en een gegarandeerd succes.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
2uur40min

Dit gerecht uit het Midden-Oosten verrast u met een combinatie van bulgur, knapperige, kleurrijke groenten en veel verse kruiden, overgoten met een lichte limoendressing en geserveerd met sappig, mager lamsvlees. Het past perfect in een ontspannen diner. Serveer het met geroosterd volkoren pitabrood en yoghurt.

Recept van: Lidy Nooij

 
1 beoordeling
 
3uur

Khoresh is een min of meer algemene Iraanse benaming voor stoofschotels. Daar bestaan uiteraard honderden variaties van. Het bijzondere van dit recept vind ik de combinatie van de lichtzure, stoffige smaak van gedroogde citroenen en de kruidige safraan. Heel bijzonder.

Recept van: HV

 
Geen beoordelingen
 
2uur15min

Een traditioneel gerecht uit de perzische keuken.

Recept van: nooshin

 
Geen beoordelingen
 
1uur35min

Het lamsvlees in dit gerecht is ontzettend smaakvol en mooi gecombineerd met de zoete smaak van gedroogde pruimen en zoete aardappelen.

Recept van: Myrrhe Buffing

1 / 3

Favorieten van het seizoen

  • Valentijnskoekjes Valentijnskoekjes
  • Recepten met chocolade Recepten met chocolade
  • Avocado-chocolademousse Avocado-chocolademousse
  • Chocoladetruffels Chocoladetruffels
  • Courgette spaghetti Courgette spaghetti