Zoekresultaten voor Azië Fruit

18 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Wereldkeuken

Azië x
Fruit x
 
Geen beoordelingen
 
45min

In deze heerlijke curry uit Baltistan (een gebied in Pakistan) wordt de pittige smaak in evenwicht gehouden door kokosmelk. Verse mango maakt het kleurrijk en zoet, maar levert ook waardevolle vitaminen. Serveer er warm naanbrood en uw favoriete Indiase chutney bij.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
20min

Een eigentijdse, lichtere versie van het traditionele Engelse gerecht Coronation Chicken. De bekende currysmaak en groenten hebben een Zuidoost-Aziatische draai gekregen met pittige Thaise currypasta en sappige stukjes verse mango. Dit is de perfecte salade voor een zomerse lunch, geserveerd met geroosterd naanbrood of pitabroodjes.

Recept van: Lidy Nooij

 
1 beoordeling
 
3uur

Khoresh is een min of meer algemene Iraanse benaming voor stoofschotels. Daar bestaan uiteraard honderden variaties van. Het bijzondere van dit recept vind ik de combinatie van de lichtzure, stoffige smaak van gedroogde citroenen en de kruidige safraan. Heel bijzonder.

Recept van: HV

 
Geen beoordelingen
 
53min

Alle geurige aroma's van de Aziatische keuken, de vele verse groenten en de zoete geur van mandarijn maken deze pastasalade met kip een werkelijk prachtige, voedzame lunch of lichte maaltijd.

Recept van: KATRINP

 
Geen beoordelingen
 
22min

Deze Indiase zoet-zure chutney past geweldig bij Indiaas eten of gewoon met rijst en bonen. Tamarinde, waar de zure smaak van komt, kan je in Aziatische winkels kopen.

Recept van: Rani

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Indische bananenbeignets; serveren als toetje of ter afwisseling van appelflappen tijdens oudejaarsavond.

Recept van: marielle

 
Geen beoordelingen
 
35min

Mulligatawny betekent letterlijk "peperwater" en is van Brits-Indiase oorsprong De soep is bedacht door de bedienden van de Raj, die een soep wilde hebben uit een cultuur die nog nooit een soep had voortgebracht. Je kunt deze soep een dag van tevoren maken en stukjes kip toevoegen voor een stevige maaltijd.

Recept van: Michelle Chen

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Waarom probeer je het zelf niet eens te maken? Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent "peperwater". Hoe peperig (heet) je het maakt ligt aan jezelf!

Recept van: Lise P.

 
Geen beoordelingen
 
3uur

Deze chutney gaat heel goed samen met currygerechten. Hij is ook heerlijk met kaas en crackers.

Recept van: SHANA

 
1 beoordeling
 
36min

Oost en West ontmoeten elkaar in deze intrigerende salade van steurgarnaal, Parmaham, courgette, tomaat en paksoi, gemengd met een Japanse dressing. Serveer als stijlvolle lunch met stukjes stokbrood of ciabatta.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 2

Favorieten van het seizoen

  • Witte asperges koken Witte asperges koken
  • Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven
  • Regenboog cupcakes Regenboog cupcakes
  • Asperges met ham Asperges met ham
  • Pasta met asperges Pasta met asperges