Inloggen Aanmelden

Zoekresultaten voor Azië Fruit

17 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Wereldkeuken

Azië x
Fruit x
 
Geen beoordelingen
 
22min

Deze Indiase zoet-zure chutney past geweldig bij Indiaas eten of gewoon met rijst en bonen. Tamarinde, waar de zure smaak van komt, kan je in Aziatische winkels kopen.

Recept van: Rani

 
1 beoordeling
 
9uur

In Saoedi-Arabië woonden we in een hechte, multiculturele gemeenschap. Onze Pakistaanse buren werden een soort familie ver van huis. Kokub, de buurvrouw, maakte deze ongelooflijk lekkere mangochutney zelf. Een paar jaar geleden vroeg ze me daarbij te helpen. Natuurlijk gebruikte ze geen recept, maar de volgende keer nam ik mijn weegschaal mee, zodat ik haar magische recept zelf kon maken. Een ongelooflijke ervaring!

Recept van: PREGOCOOK

 
Geen beoordelingen
 
45min

In deze heerlijke curry uit Baltistan (een gebied in Pakistan) wordt de pittige smaak in evenwicht gehouden door kokosmelk. Verse mango maakt het kleurrijk en zoet, maar levert ook waardevolle vitaminen. Serveer er warm naanbrood en uw favoriete Indiase chutney bij.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
35min

Mulligatawny betekent letterlijk "peperwater" en is van Brits-Indiase oorsprong De soep is bedacht door de bedienden van de Raj, die een soep wilde hebben uit een cultuur die nog nooit een soep had voortgebracht. Je kunt deze soep een dag van tevoren maken en stukjes kip toevoegen voor een stevige maaltijd.

Recept van: Michelle Chen

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Waarom probeer je het zelf niet eens te maken? Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent "peperwater". Hoe peperig (heet) je het maakt ligt aan jezelf!

Recept van: Lise P.

 
1 beoordeling
 
3uur

Khoresh is een min of meer algemene Iraanse benaming voor stoofschotels. Daar bestaan uiteraard honderden variaties van. Het bijzondere van dit recept vind ik de combinatie van de lichtzure, stoffige smaak van gedroogde citroenen en de kruidige safraan. Heel bijzonder.

Recept van: HV

 
Geen beoordelingen
 
15min

Dit is een heerlijk Thais toetje, voor het eerst geproefd op een reis door Thailand en het recept meegenomen. Het wordt origineel met kokosnootsuiker gemaakt, maar met andere suiker lukt het ook wel.

Recept van: Nanda

 
Geen beoordelingen
 
30min

Pisang Goreng, gefrituurde banaan, met goela djawa en kokosijs

Recept van: OotKwisien

 
Geen beoordelingen
 
25min

Gekookte rijst gezoet met suiker en bedekt met verse mango en kokosroom. Een heerlijk dessert na een pittige maaltijd.

Recept van: Island Girl

 
4 beoordelingen
 
35min

Ik ben dol op Indiaas eten en dit recept heb ik uitgewerkt nadat ik verliefd was geworden op een bepaald gerecht in een klein familierestaurant in de buurt. Met een paar trucjes heb ik uiteindelijk een goede kopie van het recept gevonden. De currypasta kan voor gevoelige gehemeltes vervangen worden door de mildere versie. Serveren met basmatirijst.

Recept van: KIKI810

1 / 2

Favorieten van het seizoen

  • Varkensrollade met champignons en noten Varkensrollade met champignons en noten
  • Tiramisu van Christine Tiramisu van Christine
  • Gemberkoekhuis bouwen voor Kerst Gemberkoekhuis bouwen voor Kerst
  • Stoofpeertjes in rode wijn Stoofpeertjes in rode wijn
  • Hapjes: 3 variaties met gerookte zalm Hapjes: 3 variaties met gerookte zalm