Zoekresultaten voor Azië Fruit

17 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Wereldkeuken

Azië x
Fruit x
 
Geen beoordelingen
 
30min

Gebraden kip met rode paprika, lente-ui en mango geserveerd met een licht pikante citroen-yoghurtdressing.

Recept van: dakota kelly

 
Geen beoordelingen
 
22min

Deze Indiase zoet-zure chutney past geweldig bij Indiaas eten of gewoon met rijst en bonen. Tamarinde, waar de zure smaak van komt, kan je in Aziatische winkels kopen.

Recept van: Rani

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Indische bananenbeignets; serveren als toetje of ter afwisseling van appelflappen tijdens oudejaarsavond.

Recept van:marielle

 
1 beoordeling
 
9uur

In Saoedi-Arabië woonden we in een hechte, multiculturele gemeenschap. Onze Pakistaanse buren werden een soort familie ver van huis. Kokub, de buurvrouw, maakte deze ongelooflijk lekkere mangochutney zelf. Een paar jaar geleden vroeg ze me daarbij te helpen. Natuurlijk gebruikte ze geen recept, maar de volgende keer nam ik mijn weegschaal mee, zodat ik haar magische recept zelf kon maken. Een ongelooflijke ervaring!

Recept van: PREGOCOOK

 
Geen beoordelingen
 
45min

In deze heerlijke curry uit Baltistan (een gebied in Pakistan) wordt de pittige smaak in evenwicht gehouden door kokosmelk. Verse mango maakt het kleurrijk en zoet, maar levert ook waardevolle vitaminen. Serveer er warm naanbrood en uw favoriete Indiase chutney bij.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
20min

Een eigentijdse, lichtere versie van het traditionele Engelse gerecht Coronation Chicken. De bekende currysmaak en groenten hebben een Zuidoost-Aziatische draai gekregen met pittige Thaise currypasta en sappige stukjes verse mango. Dit is de perfecte salade voor een zomerse lunch, geserveerd met geroosterd naanbrood of pitabroodjes.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
35min

Mulligatawny betekent letterlijk "peperwater" en is van Brits-Indiase oorsprong De soep is bedacht door de bedienden van de Raj, die een soep wilde hebben uit een cultuur die nog nooit een soep had voortgebracht. Je kunt deze soep een dag van tevoren maken en stukjes kip toevoegen voor een stevige maaltijd.

Recept van: Michelle Chen

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Waarom probeer je het zelf niet eens te maken? Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent "peperwater". Hoe peperig (heet) je het maakt ligt aan jezelf!

Recept van: Lise P.

 
1 beoordeling
 
36min

Oost en West ontmoeten elkaar in deze intrigerende salade van steurgarnaal, Parmaham, courgette, tomaat en paksoi, gemengd met een Japanse dressing. Serveer als stijlvolle lunch met stukjes stokbrood of ciabatta.

Recept van: Lidy Nooij

 
1 beoordeling
 
3uur

Khoresh is een min of meer algemene Iraanse benaming voor stoofschotels. Daar bestaan uiteraard honderden variaties van. Het bijzondere van dit recept vind ik de combinatie van de lichtzure, stoffige smaak van gedroogde citroenen en de kruidige safraan. Heel bijzonder.

Recept van:HV

1 / 2

Favorieten van het seizoen

  • Pepernoten Pepernoten
  • Speculaasjes Speculaasjes
  • Stoofpeertjes in rode wijn Stoofpeertjes in rode wijn
  • Hapjes: 3 variaties met gerookte zalm Hapjes: 3 variaties met gerookte zalm
  • Klassieke kaasfondue Klassieke kaasfondue