Zoekresultaten

Ierland x
Notenvrij x
 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Dit is een noord-Iers gerecht dat ik jaren geleden van mijn moeder kreeg! Je kookt eerst de ingrediƫnten voordat je de cake afbakt.

Recept van: WIGAN

Een smakelijke broodsoort dat op scone lijkt. Perfect voor een weekendontbijt of als middagsnack met thee of koffie.

Recept van: ruth

 
1uur15min

Een heel eenvoudig te bereiden brood. Het brood is het lekkerst als u het een dag of een paar uur van te voren bakt.

Recept van: Karin

 
Geen beoordelingen
 
1uur55min

Deze heerlijke Ierse fruitcake is het lekkerst als hij in dikke plakken wordt geserveerd met een klontje boter.

Recept van: ruth

 
Geen beoordelingen
 
1uur30min

Deze marinade op basis van Ierse whisky is onze favoriete marinade voor biefstuk. Het vlees krijgt een sappige, heerlijke smaak.

Recept van: Alta

 
Geen beoordelingen
 
2uur50min

U hoeft niet iedere Sint Patrick's Day een Ierse stoofschotel eten. Als u eens iets anders, maar nog steeds traditioneel recept wil proberen, dan kan dit hartige gerecht precies zijn wat u zoekt.

Recept van: Nick Russell

 
Geen beoordelingen
 
15min

De bananen worden gestoofd in bruine suiker, boter en Ierse whisky en geserveerd met vanille-ijs.

Recept van: dakota kelly

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

Bij dit eenvoudige Ierse gerecht, calcannon geheten, bestaat de bovenste laag uit aardappelpuree met gesneden kool en fijngehakte lente-uitjes. De basis bestaat uit in cider gekookte kip, plakjes appel en wortel. Het is een uitgebalanceerde, volledige maaltijd, waar u verder niets bij hoeft te serveren.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
2uur40min

Traditioneel wordt in Ierse stoofpot een taai en vet stuk lamsvlees gebruikt en alleen aardappelen, uien en kruiden toegevoegd. In deze moderne versie gebruikt u lamsfilet van de bout en maakt u het geheel kleurrijker met worteltjes. Zo krijgt u een magerder gerecht met diezelfde huiselijke smaak.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
18min

Een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat snel klaar is. Dit gerecht is het resultaat van experimenten uit eigen keuken. De vissaus geeft het gerecht "umami" (de door japanners benoemde 5e basissmaak). Strenge vegetariƫrs kunnen de vissaus vervangen door lichte sojasaus. Dit gerecht past zowel in Europese als in Aziatische menu's. De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video gepubliceerd op mijn Youtube-kanaal "koken met Dorus".

Recept van:kokenmetdorus

1 / 1

Favorieten van het seizoen

  • Witte asperges Witte asperges
  • Recepten voor moederdag Recepten voor moederdag
  • Rabarber crumble Rabarber crumble
  • Witte asperges koken Witte asperges koken
  • Hollandaisesaus Hollandaisesaus