Zoekresultaten voor Gemiddeld Ramadan

14 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Bereidingstijd

Wereldkeuken

Gemiddeld x
Ramadan x
 
1 beoordeling
 
2uur45min

Zacht lamsvlees zonder bot, gemarineerd in kruiden met limoen en rode peper. Dit is een traditioneel noord-Afrikaans gerecht geserveerd met couscous.

Recept van: laughs and smiles

 
1 beoordeling
 
50min

Een hemels gerecht, deze dip van geroosterde aubergine. Het komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als snack met pitabrood en groenten, of samen met andere hapjes als meze.

Recept van: Winky

 
1 beoordeling
 
55min

Een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten op basis van griesmeel en yoghurt en gedrenkt in geurige rozensiroop. Het recept kreeg ik van mijn schoonzus.

Recept van: Lubna

 
2 beoordelingen
 
1uur20min

Als u deze Griekse favoriet bereidt, denkt iedereen dat u een meesterkok bent. Terwijl het zoooo makkelijk is! Ik hielp een vriendin toffeepudding maken, en zij leerde me dit geweldige recept.

Recept van: Donna Townsend

 
Geen beoordelingen
 
1uur15min

Linzen, kikkererwten en groenten in een stoofpot boordevol aroma. Een heerlijk, stevig recept dat de moeite waard is. Ik bereid de schotel van tevoren en heb er altijd veel succes mee. Ter garnering kunt u yoghurt, verse munt en cayennepeper gebruiken.

Recept van: CARALEWISWATTS

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Simpel, eenvoudig en goed in te vriezen.

Recept van: ARVILLALAR

 
Geen beoordelingen
 
1uur30min

Deze paascake wordt gebakken in een speciale cakevorm in de vorm van een lam en kan ook als een lam gedecoreerd worden. Naar wens kunt u voor het toevoegen van het eiwit specerijen door het beslag mengen, zoals bijv. anijs, nootmuskaat of kaneel.

Recept van: Patricia

 
2 beoordelingen
 
2uur30min

Deze heerlijke Pakistaans/Indiase rijstschotel wordt vaak geserveerd tijdens bijzondere gelegenheden zoals de Ramadan, bruiloften of feesten. Het heeft een lange bereidingstijd maar al het werk ik zeker de moeite waard.

Recept van: Nazia

 
2 beoordelingen
 
1uur5min

Deze moderne versie van het bekende Grieks-Turkse gebak bestaat uit een vulling van gedroogde dadels, gedroogde abrikozen en pistachenootjes in laagjes filodeeg. Hoewel deze baklava minder vet en honing bevat dan de traditionele, is hij absoluut bijzonder lekker, en een gegarandeerd succes.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
2uur40min

Dit gerecht uit het Midden-Oosten verrast u met een combinatie van bulgur, knapperige, kleurrijke groenten en veel verse kruiden, overgoten met een lichte limoendressing en geserveerd met sappig, mager lamsvlees. Het past perfect in een ontspannen diner. Serveer het met geroosterd volkoren pitabrood en yoghurt.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 2
Plaats een foto

Favorieten van het seizoen

  • Pruimen Pruimen
  • Courgette Courgette
  • Appelcake met toffeesaus Appelcake met toffeesaus
  • Bosbessenmuffins Bosbessenmuffins
  • Risotto met paddenstoelen, courgette en spek Risotto met paddenstoelen, courgette en spek