Aantal keer bekeken: 2804
Laatste wijziging: 22 mrt 2011

Over mij

Ik ben 53 jaar getrouwd met Thea en we hebben samen 2 kinderen en een kleinkind. In 1976 werd ik gevraagd om mee te gaan koken als hobby kok in Maasbree waar de keuken van onze kookclub 'Cuisine Culinaire' gevestigd is. Het is een oude champignon kwekerij welke door eigen leden is omgebouwd tot een moderne keuken. Hier ben ik ook een 8 tal jaren geleden gevraagd zitting te nemen in de receptuur commissie van onze kookclub.

Favoriete gerechten om te maken
Wij hebben een kookclub van 300 leden, welke bestaat uit ruim 20 kookclubs die autonoom zijn en die op een bepaalde vaste avond met meestal 15 tot 18 hobby koks het menu van 7 gangen gaan koken en zelf op eten. Mijn club bestaat uit 17 personen, enkel Brabanders, ondanks dat we in Limburg koken. Wij koken een keer per maand een menu wat door de receptuurcommissie wordt samen gesteld.
Familietradities in koken
De receptuur commissie bestaat uit 5 leden welke allemaal 2 menu's per jaar samen stellen, en het Kerst menu doen we gezamenlijk. Een keer per jaar (vakantie maand) koken we niet. Wij vinden beslist niet het wiel opnieuw uit, maar zoeken overal leuke dingetjes op kook gebeuren bij elkaar. We veranderen iets, want, plagiaat in het kook gebeuren is een heel normaale zaak.
Culinaire hoogtepunten
In onze club, kunnen door alle officiële koks linten behaald worden tot Grand Maitre toe. Zelf ben ik chef kok, die titel kun je behalen door een examen te doen, daarvoor moet je een examen afleggen om voor 4 deskundige personen een menu met alles er op aan te koken, wat door die deskundige beoordeeld wordt. Wij kunnen nog altijd leden gebruiken, hobby koks die interesse hebben, kunnen contact opnemen via e-mail: info@cuisineculinaire.nl
Culinaire dieptepunten

Klik op een van de interesses van j.v.d.boogaart om andere thuiskoks te vinden met dezelfde interesse

Eet interesses:


Favoriete bereidingswijzen


Hobby's


Overige interesses

Geschiedenis

Recent bekeken recepten

Mijn recente zoekopdrachten