Aantal keer bekeken: 283
Laatste wijziging: 25 sep 2012

Over mij

Ik ben nog nooit een taart tegengekomen die ik niet lust. Ik hou van seizoensgroenten, de markt en kookboeken. Ik heb zelfs een paar kookboeken geschreven. Mijn eerste carriere was in handweven, dat ik heb gestudeerd in Finland, terwijl ik door Scandinavië reisde. Ik hou van het eenvoudige eten in het verre noorden, vooral Noorse sardines, bruine geitenkaas en Deense cake met verse frambozenpuree tussen de lagen en slagroom op de bovenkant.

Favoriete gerechten om te maken
Bramentaart met handgeplukte bramen, gemberkoekjes, Mississippi Mud Cake, chocoladetaart zonder bloem, wilde zalm uit Alaska, geroosterde bietjes, Hassleback aardappels, gebraden kip en angel food cake.
Familietradities in koken
Deense rijstpudding op Kerstavond, op een plank geroosterde zalm in de zomer, pompoen-bacon-salie-risotto in oktober, pecannotentaart voor Thanksgiving en chocoladepudding als ik me niet zo top voel.
Culinaire hoogtepunten
Het maken van een Noorse/Deense "kransekake" of ook wel amandelringcake, die gemaakt wordt van eiwit, gemalen amandelen en poedersuiker. De ringen worden apart gebakken in 15 tot 18 speciale ronde bakvormen, dan afgekoeld en als een piramide gestapeld en dan gedecoreerd met glazuur. En afgelopen zomer heb ik voor het eerst succesvol Deens bladerdeeg gemaakt.
Culinaire dieptepunten
De kransekake voor een afscheidsfeestje van een Zweedse vriend, die zo schuin stond als de toren van Pisa. Iedereen zei wel dat de gebroken stukjes heerlijk smaakten, maar de maker was nogal van streek.

Klik op een van de interesses van JudithD om andere thuiskoks te vinden met dezelfde interesse

Eet interesses:


Favoriete bereidingswijzen


Hobby's


Overige interesses

Geschiedenis

Recent bekeken recepten

Mijn recente zoekopdrachten