GRATIS LIDMAATSCHAP!

Bewaar je Favoriete recepten! Voeg labels, beoordelingen, recepten en meer toe. Gratis en gemakkelijk!

Verwante categorieën


Chocolade Paasei maken

Artikel van: Rita Turner  |  Foto van: Rita Turner
Chocolade Paasei maken
1 van 6
<
>
Leer je eigen chocolade Paaseieren te maken met deze eenvoudige stap-voor-stap uitleg. Chocolade eieren zijn erg leuk om met Pasen weg te geven. Je kunt elk formaat ei maken, dat hangt af van je mal.
Je hebt nodig:
  • Goede kwaliteit chocola met een hoog percentage cacaoboter
  • Mallen voor een Paasei
  • Spatel
  • rvs of glazen kom om de chocola in te smelten
  • Vetvrij papier

1 Chocolade Paasei maken stap foto 1
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
2 Chocolade Paasei maken stap foto 2
Zodra de chocola gesmolten is, moet je deze 'temperen', dat wil zeggen langzaam al roerende laten afkoelen. Dit kun je doen door de chocola op een schoon marmeren of granieten oppervlak uit te spreiden en heen en weer te bewegen, of de chocola in een kom al roerende laten afkoelen terwijl je het met een spatel tegen de randen aanstrijkt. Het moet koel aanvoelen aan je lip (gebruik een sateprikker), dan is de chocola klaar voor verder gebruik.
3 Chocolade Paasei maken stap foto 3
Schenk de getemperde chocolade in de mallen, om zo een dun laagje chocola tegen de randen te vormen. Verwijder de overtollige chocola en maak de randen schoon met de spatel. Leg de mallen in de koelkast tot ze helemaal zijn uitgehard. Bewaar de resterende chocola.
4 Chocolade Paasei maken stap foto 4
Als de eerste laag is uitgehard, verspreid je nogmaals een laag chocola in de mal. Doe dit minstens 2 keer (twee lagen), of meer als je een dikker ei wilt. Zodra je de laatste laag hebt aangebracht zet je de vormen op de kop op vetvrij papier.
Tip
Als de chocola te hard wordt om nog uit te spreiden, verwarm de chocola dan 20 seconden in de magnetron tot het weer vloeibaar is.
5 Chocolade Paasei maken stap foto 5
Laat ook de laatste laag afkoelen in de koelkast tot de chocola hard is en niet langer glanzend. Verwijder de chocolade eieren uit de mallen.

Als je de twee helften aan elkaar wilt maken om er een ei van te vormen, verwarm dan een mes of spatel boven een gasvlam en haal het dan langs de randen van de helften om de chocola iets te laten smelten. Zet dan direct de twee helften tegen elkaar aan en houd enkele seconden vast, tot de chocola weer hard is. Deze methode werkt ook als je oneffenheden wilt verwijderen.

Bekijk onze hele collectie Paasrecepten voor meer ideeën!
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

  Beoordelingen

›› Meer beoordelingen (5)
Deel je mening. Voeg een beoordeling of opmerking toe.Klik op emoticons om toe te voegen.

Hoe beoordeel je het in totaal?

Niet zo goed Uitstekend
Hoe moeilijk was de bereiding?

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten