Linguine met mosselen en porcini champignons

    Linguine met mosselen en porcini champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijk, elegant gerecht. Gebruik verse mosselen en serveer de maaltijd met stokbrood, een groene salade en een goede fles wijn!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr gedroogde porcini champignons
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel droge, gemalen chilipepers
    • 36 verse mosselen, schoongemaakt
    • 450 ml droge witte wijn
    • 4 tomaten, in blokjes
    • 450 ml kookvocht mosselen of visbouillon
    • een handje verse peterselie, fijngesneden
    • 1 pak (500 gr) linguine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De champignons 20-30 minuten in koud water weken. Droogdeppen en in grove stukken hakken.
    2. De olie in een middelgrote pan op matig hoog vuur verhitten en hierin champignons, knoflook en gemalen chilipeper bruin aanbakken. Mosselen en witte wijn erdoor roeren. De geopende mosselen in een schaal scheppen en ongeopende mosselen weggooien.
    3. Tomaat, kookvocht mosselen (of visbouillon) en peterselie door het champignonmengsel roeren en in ong. 15 minuten zachtjes laten indikken.
    4. Een grote pan lichtgezouten water aan de kook brengen en de linguine hierin in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.
    5. De mosselen weer aan het bouillonmengsel toevoegen en goed warm laten worden. De gekookte linguine erdoor scheppen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren