Gebakken kalfslever met citroentijm

    (4)

    Plakjes kalfslever worden zachtjes in olijfolie en citroentijm gebakken. De citroentijm geeft een heerlijk contrast met de lever.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 225 gr kalfslever, in plakken
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 6 takjes verse citroentijm, gehakt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:15min 

    1. De lever afspoelen en droogdeppen. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. De verse tijm enkellaags over de bodem van de pan verdelen en daar de lever op leggen. Ong. 4-5 minuten per kant op een matig hoog vuur bakken. Kalfslever kan ietsjes aan de roze kant gegeten worden, maar let erop dat de lever niet te gaar wordt. Na het bakken op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren