Newburg kreeft

    Newburg kreeft

    6keer bewaard
    30min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Een rijk en verrukkelijk recept. Gebruik het liefst verse kreeft en serveer het gerecht warm op een sneetje geroosterd brood met boter. Een geraffineerd voorgerecht. Gebruik voor een mildere versie paprikapoeder in plaats van cayennepeper.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 dooiers, geklopt
    • 100 ml dikke room
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels droge sherry of madera
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 snufje cayennepeper
    • 1 snufje nootmuskaat
    • 350 gr gekookt kreeftenvlees, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Dooiers en room goed mixen. Apart zetten.
    2. In een pan op laag vuur de boter smelten. Het dooiermengsel en de sherry erdoor roeren. Onder voortdurend roeren de saus laten indikken. Niet laten koken.
    3. Van het vuur halen en op smaak brengen met zout, cayennepeper en nootmuskaat. Kreeft toevoegen, de pan weer op een laag vuur zetten en langzaam laten opwarmen. Warm serveren op sneetjes geroosterd brood met boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ik houdt van pittig ,gebruik ook wat vissaus uit Thailand! - 28 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren