Vetarm bananenbrood

    Vetarm bananenbrood

    62keer bewaard
    1uur15min


    667 personen hebben dit gemaakt

    Een voortreffelijk bananenbrood met een vet- en caloriegehalte dat lager is dan andere recepten voor bananenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr kristalsuiker
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels water
    • 3 zeer rijpe bananen, gepureerd
    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een cakevorm met bakperkament beleggen.
    2. In een kom suiker en boter zacht en romig opkloppen. Geklopte eieren, water en banaan erdoor roeren en goed vermengen.
    3. Bloem, baksoda, zout en bakpoeder er vluchtig doorheen kloppen tot het beslag net vochtig is. Tijdens het kloppen de randen schoonschrapen zodat alle ingrediënten vermengd worden.
    4. Ong 60 min. bakken tot de bovenkant stevig aanvoelt en goudbruin van kleur is. De baktijd is afhankelijk van de maat van de cakevorm en het soort oven. Het brood uit de oven halen en 10 minuten op de zijkant laten rusten, vervolgens uit de vorm halen en op een rooster volledig laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    7

    Super recept, wenig vet en suiker, ook lekker met walnoten en donkerbruine basterdsuiker. - 01 mrt 2014

    MadeleinedeGroot
    1

    - Gewaardeerd op - 10 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren