Mangochutney met rozijnen

    Mangochutney met rozijnen

    8keer bewaard
    1uur40min


    86 personen hebben dit gemaakt

    Een uitstekende mangochutney om bij varkensvlees, kalkoen of lamsvlees te eten. De mango's worden gestoofd met rozijnen, gember, ui, knolfook en verschillende specerijen. De aangegeven hoeveelheden volstaan voor 4 liter chutney, zorg dus dat je gesteriliseerde potten bij de hand hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 240 

    • 700 ml gedestilleerde ciderazijn
    • 1,25 kg kristalsuiker
    • 900 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 dessertlepel gemberpoeder
    • 2 dessertlepel pimentpoeder
    • 1 theelepel kruidnagel
    • 1 dessertlepel nootmuskaat
    • 5 kleine rode chilipepers, ontlijst en fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 350 gr gele rozijnen
    • 50 gr gemberwortel, gehakt
    • 2,6 kg halfrijpe mango's, in plakjes
    • (50 gr amandelschaafsel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Azijn, kristalsuiker, basterdsuiker, kaneel, gemberpoeder, piment, kruidnagel, chilipeper en zout in een grote pan aan de kook brengen en 1/2 uur laten koken.
    2. Ui, knoflook, rozijnen en gemberwortel erdoor roeren en nogmaals 1/2 uur koken.
    3. Mango (en eventueel amandelschaafsel) erdoor roeren, het vuur laag zetten en 1/2 uur zachtjes laten doorkoken.
    4. De gesteriliseerde potten tot 1 cm onder de rand met chutney vullen en vervolgens luchtdicht sluiten.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren