Gevulde paprika's met gehakt en pijnboompitten

    Gevulde paprika's met gehakt en pijnboompitten

    33keer bewaard
    40min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Deze paprika's zijn gevuld met een mengsel van gehakt, sjalotjes en pijnboompitten. Ik bak het gehakt niet voor, het gehakt wordt gaar in de oven en zo blijft het wat sappiger.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • olijfolie
    • 1 sjalot, fijngesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 50 gr pijnboompitjes
    • 300 gr rundergehakt
    • zout en peper
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 2 eetlepels ketchup
    • scheutje worcestersaus
    • 1 ei
    • handje geraspte (belegen) kaas
    • 2 paprika's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Bak in een koekenpan met een eetlepel olie de fijngesneden sjalot en knoflook aan tot de sjalot zacht is. Voeg ook de pijnboompitjes toe en bak door tot de pijnboompitten iets verkleurd zijn. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
    3. Meng het sjalotmengsel door het gehakt en voeg naar smaak zout en peper en Italiaanse kruiden toe. Voeg ketchup, worcestersaus, ei en geraspte kaas toe en meng het gehakt (met je handen) goed door.
    4. Snij het kapje van de paprika's, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier 'bakjes' hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrijk het gehakt met een beetje olijfolie.
    5. Bak de gevulde paprika's ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het gehakt gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    9

    Heerlijk - 13 aug 2013

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 18 mrt 2015

    HendrikHogenberg
    1

    jumjumjum smaakt me zeer zeker - 30 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren