Makkelijke apfelstrudel

    Makkelijke apfelstrudel

    2keer bewaard
    40min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Dit snelle en makkelijke recept voor apfelstrudel is zo klaar en ook nog eens iets gezonder dan andere versies, door gebruik van filodeeg in plaats van bladerdeeg.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 middelgrote appels
    • sap van 1/2 citroen
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 1 eetlepel bloem
    • 20 gr boter, gesmolten
    • 80 gr rozijnen
    • 3-4 velletjes filodeeg
    • 1 ei, losgeklopt met 3 eetlepels melk
    • poedersuiker om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
    2. Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels dan in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap.
    3. Meng de suiker met de kaneel, vanillesuiker en bloem in een kleine kom. Voeg het bloemmengsel toe aan de appels. Roer alles goed door. Voeg de rozijnen toe.
    4. Leg een vel filodeeg op je werkoppervlak en bestrijk met gesmolten boter. Leg er een ander vel filodeeg op en bestrijk ook deze met gesmolten boter. Herhaal nog 1 of 2 keer.
    5. Schep de vulling op het deeg in de lengte langs 1 kant. Als je teveel vulling hebt, gebruik het dan niet allemaal. Rol de strudel op, begin met de kant van de vulling. Bestrijk de hele strudel met het ei-melkmengsel en vouw dan de randen goed dicht. Leg de strudel op de bakplaat.
    6. Bak de strudel 25 minuten in het midden van de oven, tot het goudbruin is.
    7. Laat minstens 20 minuten afkoelen alvorens aan te snijden. Bestuif vlak voor serveren met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren