Gebraden kip met tuinkruiden

    Gebraden kip met tuinkruiden

    2keer bewaard
    1uur45min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Een verrukkelijke manier om je zondagse kip met verse kruiden uit de tuin te braden. Wel van tevoren plannen, zodat de kip de tijd heeft om te marineren.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 2 bosjes verse peterselie, gehakt
    • 1 bosje verse tijm, gehakt
    • 6 eetlepels gedroogde rozemarijn
    • 3 eetlepels citroenrasp
    • 12 teentjes knoflook, geperst
    • 3 eetlepel versgemalen zwarte peper
    • 225 ml olijfolie
    • 225 ml witte wijn
    • 2 hele kippen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Peterselie, tijm, rozemarijn, citroenrasp, knoflook, peper, olie en wijn in een keukenmachine tot een goed gemengde, gladde saus pureren.
    2. Knip de eerste 2 vleugelgewrichten van de kip en bind de poten met keukengaren stevig tegen het lijf. De kip van binnen en buiten met marinade inwrijven (ook onder het borstvel). Leg de kippen met de borstkant naar boven in een glazen ovenschotel en smeer resterende marinade over het borststuk en de poten. De schotel afdekken en 24-36 uur in de koelkast laten marineren.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Haal kippen uit de marinade en gooi resterende marinade weg. Leg de kippen in een licht ingevette ovenschaal van 23x33 cm en ong. 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven bakken, tot het vlees niet meer roze is en het vleessap helder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren