Chinese (vega) Tomatensoep (met Stevia)

    Chinese (vega) Tomatensoep (met Stevia)

    6keer bewaard
    32min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik heb geprobeerd om de heerlijk Chinese tomatensoep van Unox na te maken. Ik gebruik Stevia omdat dat beter voor onze gezondheid is en daarbij 100X zoeter is dan suiker. Daarnaast is Kurkumapoeder, Gemberwortel, Taugé en Bamboe ook super gezond. Dus mocht hij niet op die van de Unox lijken en vind je hem toch lekker, weet dan dat dit een SUPER gezond soepje is. Ik vind hem heerlijk en ik hoop jullie ook. Wellicht ontbreken er nog wat (gezonden) ingrediënten en hebben jullie nog aanvullende tips. Ik hoor het graag.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • olijfolie
    • 1 Liter Water
    • 1 Rode ui
    • 2 teentjes Teentjes Knoflook
    • 2 blokjes Groentebouillon
    • 1-2 cm Germberwortel
    • 1 theelepeltje Kurkumapoeder , ook wel koenjit of Indiase geelwortel genoemd. ( Dit is optioneel, maar wel super gezond)
    • 1 1/2 theelepel Stevia (poedervorm)
    • 9 theelepeltjes Soja saus
    • 800 gram Gepelde Pomodori tomaten in blik (dat zijn in totaal twee blikjes)
    • 3 (middelgrote) Wortels
    • 150-200 gram Taugé (gebruik de hoeveelheid die je zelf lekker vind)
    • +/- 50 gram Bamboescheuten (gebruik ongeveer een handje vol)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:32min 

    1. Breng iets meer dan 1 liter water aan de kook (ik gebruik een waterkoker)
    2. Snij de knoflook, ui + rode peper (zonder pitjes) in kleine stukjes.
    3. Verwarm een soeppan met een bodempje olijfolie (niet te veel maar gewoon verdeeld over de bodem.
    4. Fruit de ui+rode peper+knoflook.
    5. Voeg na het ‘fruiten’ het kokende water toe en 2 blokjes groentebouillon + 1 theelepeltje Kurkumapoeder.
    6. Breng alles aan de kook.
    7. Voeg vervolgen de blikjes gepelde tomaten aan het water toe. Laat het 5 min pruttelen en maar in de tussentijd de sojasaus met Stevia(poeder)
    8. Mix in een bekertje 9 theelepels sojasaus met anderhalve theelepel Stevia (poedervorm). Proef zelf of het zoet genoeg is.
    9. Draai na 5 min pruttelen (soep) het gas uit en mix de soep met de blender totdat de tomaten en de uitjes gepureerd zijn. Hierdoor wordt de soep ook dikker.
    10. Draai het gas weer aan en voeg de sojasaus mix toe.
    11. Snij de wortels in blokjes en voeg deze toe. Snij de gemberwortel in kleine stukjes en voeg deze toe
    12. Laat de boel 10 min pruttelen.
    13. Voeg na 10 min de verse Taugé en Bamboe toe
    14. Laat de soep nu een tijdje trekken (minimaal een uurtje) zodat de smaak goed in de groenten trekt.
    15. Eet smakelijk. (mocht je de soep niet zoet genoeg vinden dan kun je er tijdens het opwarmen altijd nog een beetje sojasaus aan toevoegen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties