Tacosoep uit de slowcooker

    Tacosoep uit de slowcooker

    24keer bewaard
    7uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere voedzame maaltijden klaarmaken in de slowcooker is een van mijn favoriete bezigheden: alles gaat er 's ochtends in en als je 's avonds thuiskomt is je eten klaar! Deze Mexicaanse soep wordt geserveerd met taco chips, sour cream, geraspte kaas en lente-uitjes.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr kippendij-filets of gewone kipfilets
    • 1 ui
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 zakje (35 gr) tacokruiden
    • 2 blikken (800 gr in totaal) stukjes tomaat uit blik
    • 2 blikken (800 gr in totaal) zwarte bonen uit blik
    • 350 gr bevroren maiskorrels
    • 500 ml kippenbouillon
    • verse koriander om te garneren
    • sour cream om te garneren
    • lente-uitjes om te garneren
    • geraspte kaas om te garneren
    • tortilla chips om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7uur  ›  Klaar in:7uur10min 

    1. Fruit de ui een paar minuten in de eetlepel olie tot de ui zacht is.
    2. Giet de blikken tomaten en bonen af, laat uitlekken.
    3. Doe alle ingredienten in de slowcooker, roer een beetje, en laat 7 uur op 'Laag' staan.
    4. Haal de stukken kip eruit en snijd ze fijn, dit gaat nu heel makkelijk omdat de kip lekker mals is geworden in de slowcooker), doe de stukjes kip weer bij de soep.
    5. Om te serveren schep je de soep in een soepbord, strooi er wat gesneden lente-uitjes, verse koriander, en geraspte kaas over. Schep er een eetlepel sour cream op en serveer met de tortilla chips.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren