Oranje cupcakes

    Oranje cupcakes

    20keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met deze leuke oranje cupcakes kan Koninginnedag of een spannende voetbalwedstrijd waar Oranje speelt niet meer stuk! Dat wordt een zoete overwinning!

    marian Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Cakejes
    • 200 gr bloem
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 snufje zout
    • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
    • 200 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 eieren, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels melk, of meer indien nodig
    • 2 druppels oranje kleurstof voor voeding, of meer indien gewenst
    • Witte tussenlaag
    • 250 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 600 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels melk
    • Oranje glazuur
    • 215 gr boter, op kamertemperatuur
    • 60 ml vers geperst sinaasappelsap
    • 1 theelepel sinaasappelschil
    • 1/4 theelepel vanille-extract (of vanillesuiker naar smaak)
    • 2 druppels oranje kleurstof voor voeding, of naar wens
    • 500 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 40min afkoelen  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Cakejes: Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed twee muffin bakplaten met elk 12 papieren cupcakevormpjes. Meng de bloem, vanillesuiker, sinaasappelschil, en zout in een kom, en zet opzij.
    2. Pak een beslagkom, en mix met een elektrische mixer de zachte boter en basterdsuiker samen. Voeg één voor één de eieren toe, en mix het beslag mooi glad. Voeg geleidelijk de bloem toe en mix goed. Voeg als laatste de melk en oranje kleurstof voor voeding toe, en mix het tot een luchtig beslag.
    3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes. Bak totdat een cocktailprikker ingevoegd in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 20 minuten. Laat de cupcakes gedurende 10 minuten in de vormpjes afkoelen, verplaats ze vervolgens naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.
    4. Witte tussenlaag: Klop in een grote kom de 250 gr boter en de vanillesuiker samen. Meng de poedersuiker erdoor, een kwart per keer, en roer goed door na elke toevoeging. Klop de melk erdoor en blijf mixen tot het licht en luchtig is. Breng een dikke laag van deze room aan op de cupcakes. Zorg evoor dat de zijkanten van de oranje cupcakes nog goed te zien zijn.
    5. Oranje glazuur: Mix 215 gr boter samen met het sinaasappelsap, de rasp van de schil van 1 sinaasappel, het vanille-extract, en de oranje kleurstof voor voeding. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en mix alles tot een gladde massa. Doe het glazuur in een spuitzak, en drapeer het glazuur in een decoratieve laag op de cupcakes. Eindig met een mooie punt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren