Luchtige Amerikaanse pannenkoeken

  • 27keer bewaard
  • 25min

De luchtigste Amerikaanse pannenkoeken die er zijn. Lekker bij een uitgebreid ontbijt of een brunch.

Jackie

Ingrediënten

Opbrengst: 12 pannenkoeken

  • 150 gr bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 225 ml melk
  • 1 ei
  • 1 flinke klont boter (gesmolten)
  • boter of olie om in te bakken

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. Meng en zeef bloem, zout, bakpoeder en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de melk erin, voeg dan ei toe en de gesmolten boter. Mix goed door tot een glad beslag.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Vet in met wat boter of plantaardige olie. Om te testen of de pan heet genoeg is, spetter je wat water in de pan. Als het sist, is de pan heet genoeg. Schep het beslag in de pan.
  3. Bak elke pannenkoek tot er belletjes ontstaan in het midden en de randjes enigszins opgedroogd zijn. Draai de pannenkoekjes om en bak nog eens 2 minuten aan de andere kant tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
  4. Serveer warm met je favoriete beleg, bijvoorbeeld stroop en vers fruit.

Video

Luchtige Amerikaanse pannenkoeken

Luchtige Amerikaanse pannenkoeken

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

anna77
van
9

Heerlijk zijn ze!! En mooie video - 05 feb 2013

RomeB
van
2

We hebben voor 4 personen 2x de beschreven hoeveelheid gemaakt. Zo lekker dat bijna alles op ging! Smaakte precies zoals in amerika Ook een hele mooie video er bij! - 21 jun 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties