Ham, kaas en ei ontbijttosti

    Ham, kaas en ei ontbijttosti

    11keer bewaard
    15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een simpel recept voor een vullend ontbijt. Komt van het Engelse ontbijt “Egg in a basket” of “Egg in a hole.”

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 ei
    • 1 plak brood
    • 1 plak ham
    • 1 plak kaas
    • 2 klontjes boter
    • ketchup (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Maak een gat in het plak brood waar het ei in zal koken.
    2. Laat een klontje boter in de pan smelten en leg het brood er in.
    3. Draai het brood om als de onderkant bruin wordt, met nog een extra klontje boter in de pan gesmolten.
    4. Breek het ei voorzichtig in het midden van het brood.
    5. Zet het vuur op laag zodat het ei kan koken zonder het brood aan te laten branden.
    6. Als het ei gekookt is, draai de boterham weer om en leg het plakje ham, dan het plakje kaas er bovenop en leg een deksel op de pan zodat de kaas smelt.
    7. (Optioneel) Serveer met een beetje ketchup erop of ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren