Een lichte Spaghetti Carbonara

    Een lichte Spaghetti Carbonara

    5keer bewaard
    23min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is makkelijk om te volgen en snel klaar. Het is een Italiaans recept dat vaak met room wordt gemaakt, maar dit recept gebruikt volle of halfvolle melk om een beetje lichter te blijven.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spaghetti
    • 150-200 gr spekreepjes
    • 2 eieren
    • 75 ml melk (volle of halfvolle)
    • Parmezaanse kaas
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:23min 

    1. Kook de spaghetti in een pan ruim kokend water gaar. Bak het spek tot de reepjes een beetje knapperig worden.
    2. Kluts de eieren en voeg langzaam de melk toe.
    3. Laat de pasta als het is gekookt uitlekken en doe snel terug in de pan. Voeg het eiermengsel en spek toe en snel blijven roeren zodat de saus door de hete pasta gaar wordt.
    4. Als de saus is gekookt en een beetje dikker wordt, snel serveren met een beetje zwarte peper en parmezaanse kaas.

    Tip

    Als u te lang wacht met serveren, droogt de saus op en dan wordt het minder lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren