Chocoladetaart uit Lisse

    (1)

    Een heerlijke chocoladetaart met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Gemakkelijk om te maken.

    pien

    Zuid-Holland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr pure chocolade
    • 200 gr roomboter zonder zout
    • 200 gr suiker
    • 4 eieren
    • 2 eetlepels bloem
    • Snuf zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hetelucht).
    2. Doe de chocolade en de boter in een steelpan en verwarm dit op een laag vuur tot alles gesmolten is. Het mag absoluut niet koken!
    3. Haal de pan van het vuur en roer de suiker erdoor. Daarna de eieren met garde goed erdoor roeren, dan de bloem en een snuf zout.
    4. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De taart is aan de buitenkant knapperig en in het midden nog zacht.

    Tip

    Serveer warm met vanille ijs.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties