Aardappelpuree met cashews en koriander

  25 minuten

  Makkelijk, gezond, een beetje Oosters en weer eens wat anders dan rijst. Lekker met bijv. bloemkool in kokos (volgt z.s.m.). De uitgebreide bereidingswijze geeft hopelijk genoeg duidelijkheid en zegt niets over de moeilijkheidsgraad van dit recept. Die is minimaal.

  Chef Rob

  Zuid-Holland, Nederland
  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 2 

  • 3 flinke kruimige aardappels p.p.
  • 3 koriandertakjes p.p.
  • 1 handje cashews p.p.
  • boter en melk

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

  1. Schil de aardappels en snijd ze in partjes van gelijke grootte en spoel ze af.
  2. Was de koriandertakjes en snijd ze grof, incl. de stengels.
  3. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten in een laagje water, op laag vuur gaar. De aardappels hoeven niet onder water te staan. Zet de deksel iets schuin om te voorkomen dat het water gaat opschuimen. Voeg evt. zout toe.
  4. Giet de aardappels af, en doe ze terug in de pan om (1 minuutje) droog te laten stomen. Voorkom aankoeken door de pan wat heen en weer te schuiven. Zet de pan opzij, met geen of schuin deksel zodat de aardappels niet verder garen.
  5. Schep de aardappels in een kom en verwarm in de nu lege pan een laagje melk, met een e.l. boter (p.p.) en een flinke scheut olijfolie, op zeer laag vuur. Hoeveelheden op gevoel en in verhouding met de hoeveelheid aardappels. Je kan altijd nog boter of olie toevoegen achteraf. Door dit langzaam op te warmen kan je in de tussentijd andere gerechten afmaken.
  6. Gebruik een bolzeef met soeplepel om de aardappels door de zeef te wrijven en bij de melk te voegen. Of gebruik een pureeknijper (IKEA). Voeg anders de aardappelpartjes bij de melk en pureer het geheel met een stamper of een mixer.
  7. Voeg peper, zout, koriander en de cashews toe en mix alles goed door, nog steeds op laag vuur, tot een smeuïge puree ontstaat. Gebruik boter en/of olijfolie om de puree zo nodig smeuïger te maken.

  Tip

  T/m stap 4 kan je eventueel bereiden voordat het bezoek komt.

  Tip

  Varieer met bijv. oude geraspte kaas en mosterd, ipv koriander en cashews. Dan past het minder goed bij Oosterse gerechten en beter bij bijv. Hollandsche pot.

  Tip

  Varieer met pesto en Parmezaanse kaas voor een Italiaanse variant. Of basilicum en pijnboompitten i.p.v. pesto.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  berts
  van
  0

  gewoon klaarmaken en eten, zo simpel als puree kan zijn , ik heb de variant met mosterd klaargemaakt, niets mis mee  -  03 feb 2013