Warme gado-gado met kool, wortels, en aardappels

    Warme gado-gado met kool, wortels, en aardappels

    4keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gado Gado uit Indonesië, het recept komt van mijn oom. Een makkelijk recept voor een gezond, vegetarisch hoofdgerecht.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte rijst
    • 6 eieren
    • 3 aardappels (geschild)
    • 1 grote wortel (in plakjes)
    • 250 gr taugé
    • 400 gr tempeh
    • 40 cl olijfolie
    • 200 gr peultjes
    • 600 gr pindasaus
    • 400 gr witte kool (fijn gesneden)
    • kroepoek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet op tafel.
    2. Breng een pan water aan de kook en voeg de eieren toe, kook deze in ongeveer 8 minuten hard.
    3. Snij de aardappels door de helft en kook ze in ruim kokend water in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de plakjes wortel toe en laat deze mee koken.
    4. Verwarm de olijfolie (of zonnebloemolie) in een wok op hoog vuur. Fruit hierin de tempeh (in kleine porties totdat ze lichtbruin worden).
    5. Warm de pindasaus op met een beetje water erbij om het uit te dunnen.
    6. Breng een pan met water aan de kook en voeg de kool toe. Als de kool na 10 minuten zacht wordt, de peultjes er boven op laten stomen.
    7. Leg alle ingrediënten op een grote schaal: kool, wortels, en aardappels onderop maar niet gemengd. Peultjes, taugé, eieren (in plakjes) mooi er overheen met de pindasaus ernaast.
    8. Serveer met kroepoek, rijst, en pindasaus ernaast op tafel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren