Rabarbercrumble

    Rabarbercrumble

    2keer bewaard
    44min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Lekker, gezond, goedkoop en makkelijk dessert gebaseerd op het recept van Herman dB.

    Chef Rob Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 stengels rabarber
    • 1 (liefst onbespoten) sinaasappel
    • 150 gr havervlokken
    • 50 gr rietsuiker + 1 eetlepel extra
    • 150 gr boter
    • 1/2 theelepel vanille-essence

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 29min  ›  Klaar in:44min 

    1. Verwarm de oven voor op 200C.
    2. Was de rabarber en snijd in plakjes of stukjes door eerst de hele stengel in drieën te snijden (meer of minder afhankelijk van de grootte van je snijplank). Ik verwijder niet de draden langs de stelen.
    3. Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp de schil zonder het wit mee te nemen. Gebruik hier een fijne rasp voor en niet de grove van bijv. IKEA. Pers de sinaasappel uit.
    4. Voeg de rabarber in een kom samen met de helft van het sinaasappelsap en al het raspsel. Voeg de vanille toe met de extra rietsuiker en schep goed om.
    5. Maak de "crumble" door de havermout, resterende suiker en boter met je (schone) vingers in een andere kom te kneden tot een brokkelig geheel.
    6. Vul 4 kleine ovenvaste schaaltjes, of 1 kleine ovenschaal (zie tip2) van 10x10 cm. met de rabarber. Bedek met de crumble, druk een beetje aan en besprenkel met het resterende sinaasappelsap.
    7. Zet maximaal een half uur in de oven en waak ervoor dat de crumble niet te donker wordt. (Elke oven is weer anders namelijk!)

    Tip

    Gebruik 2 theelepels vanillesuiker i.p.v. de extra suiker en de essence.

    Tip

    Door de rabarber te mengen in de ovenschaal hoef je geen extra kom vies te maken.

    Serveersuggestie

    (Half)volle kwark of yoghurt!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren