Mediterraans olijvenbrood

    Mediterraans olijvenbrood

    9keer bewaard
    2uur45min


    165 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt met de smaak van dit brood variëren door verschillende soorten olijven te gebruiken; probeer vandaag Kalamata-olijven, en volgende week Niçoise!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 400 gr bloem
    • 1 dessertlepel droog bakkersgist
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 75 gr gehakte zwarte olijven
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 375 ml warm water (45°C)
    • 1 eetlepel maïsmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. Bloem, gist, suiker, zout, zwarte olijven, olijfolie en water in een grote kom vermengen.
    2. Het deeg op een met bloem bestoven plank leggen en tot een gelijkmatig, elastisch deeg kneden (5-10 minuten).
    3. Apart zetten en in ong. 45 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    4. Het deeg neerslaan, nogmaals 5-10 minuten goed kneden en dit keer in ong. 30 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    5. Vorm het deeg op een kneedplank tot een bal. Leg een met bloem bestrooide theedoek in een grote kom en leg daar de bal deeg omgekeer in. Wederom tot verdubbeld volume laten rijzen.
    6. Terwijl het deeg voor de derde keer rijst, een pan water onder in de oven zetten. De oven voorverwarmen op 250°C/gasstand 10.
    7. Leg het brood voorzichtig op een licht ingevette en met maïsmeel bestrooide bakplaat.
    8. 10-15 minuten op 250°C/gasstand 10 bakken. Zet de oven vervolgens op 190°C/gasstand 5 en bak het brood vervolgens in ong. 30 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren