Sambal goreng met lombok

    Sambal goreng met lombok

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Sambal gemaakt van groene lombok. De ingrediënten worden gemalen in een vijzel (oeleken) en dan gebakken (goreng).

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 gr groene lombok
    • 1/2 rode ui, fijngehakt
    • 1/2 witte ui, fijngehakt
    • 1 theelepel suiker
    • klein beetje assem (tamarinde)
    • 3 gr trassi
    • 1 eetlepel taotjo (witte bonensaus)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de lombok fijn. Meng de rode ui, witte ui, suiker, assem en trassi in een vijzel en stamp fijn (oeleken).
    2. Fruit de kruiden in wat olie in een hete koekenpan op hoog vuur. Voeg de groene lombok toe. Voeg dan taotjo toe en laat dit samen nog even bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren