Seroendeng

    Seroendeng

    4keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kruidige kokos. Een lekker bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theelepel ketoembar
    • 1 theelepel djinten
    • 1/2 rode ui, fijngehakt
    • 1/2 witte ui, fijngehakt
    • snufje zout
    • 1 eetlepel rode suiker (gula merah / palmsuiker)
    • 6 laurierblaadjes
    • 500 gr gemalen kokos
    • 3-4 eetlepels olie
    • 100 gr pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng de ketoembar, djinten, rode ui, witte ui, zout en suiker in een vijzel en stamp de ingrediënten fijn.
    2. Bak het kruidenmengsel in wat olie in een wok. Voeg de laurierblaadjes toe en dan de kokos en pinda's. Blijf doorscheppen. 1,5 uur bakken, constant scheppen tot het lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren