Soto van kip

    Soto van kip

    4keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een recept voor soto ajam, een Indonesische maaltijdsoep met kip.

    KeesK Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kip (in 8 stukken)
    • 4 middelgrote aardappelen
    • 250 gr taugé
    • Kruidenmengsel
    • 3/4 eetlepel ketoembar
    • 1/4 eetlepel djinten
    • 3 theelepels laos
    • 1 theelepel koenir
    • 1 theelepel kentjoor(poeder)
    • 1 theelepel koenjit
    • 2 theelepel zout
    • 10 gr trassi
    • 1 theelepel peper
    • 2 theelepels nootmuskaat
    • 4 blaadjes djeroek poeroet
    • 1 eetlepel djahé
    • 3 gepofte kemiri(noten)
    • 1/2 rode ui, fijngehakt
    • 1/2 witte ui, fijngehakt
    • schepje suiker
    • 200 ml assem water
    • 3 teentjes knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de kip in een pan met een liter kokend water (of bouillon) gaar. Maak van de kip kleine stukjes (door te snijden of uit elkaar te halen) en doe de kip weer in de bouillon.
    2. meng ketoembar, djinten, laos, koenir, kentjoor, koenjit, zout, trassi, peper, nootmuskaat, djeroek poeroet, djahé, kemiri, rode en witte ui, suiker, assem en knoflook in een vijzel en stamp dit fijn.
    3. Voeg het kruidenmengsel toe aan de soep en voeg ook de aardappelen toe. Laat 1,5 uur zachtjes koken. Verdeel vlak voor serveren over elke kom soep wat taugé.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren